Opel Overig 1995: Automatische versnellingsbak

Bouwjaar: 1995

Vorig jaar naar Spanje met de caravan (1400 kg) erachter. Plankgas bergop in de derde vernelling. Toen heeft de bak verschillende keren teruggeschakeld naar de tweede. Daarna doet zich het volgende voor: bij rustig rijden geen problemen, maar bij wat meer gas geven duurt het schakelen te lang. Vooral merkbaar bij terugschakelen van 3 naar 2 (bv als je uit een bocht komt), de motor giert dan even om vervolgens met een schok in de versnelling te gaan. Wat kan er aan de hand zijn?

Joske5974

Geplaatst door Joske5974 , lid sinds 18 jaar geleden

2 Reacties

basje PRO, 18 jaar geleden

je kunt proberen om eerst olie te verversen en de zeef te vervangen.als je dat doet kun je ook de remband af laten stellen(dit kun je beter niet allemaal zelf doen beter maar door de dealer).dan proberen of het goed is zoniet is waarschijnlijk de automaat bak defect. laat er anders is een monteur mee rijden kijken wat zijn bevinding is dat is makkelijker diagnose stellen dan via de pc. vr gr basje

Joske5974, 18 jaar geleden

Ok Basje. In ieder geval bedankt voor de snelle reactie,
Jos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Overig of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.