Opel Calibra: Automatische versnellingsbak blijft in sportstand staan

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 V6 Ecotech

Help! Mijn Opel e zet ik de automatische versnellingsbak in 'Drive'. Dan kiest de versnellingsbak de derde versnelling en gaat er een oranje lapje van 'sport'op het dashbord branden. De sportstand kan ik ook niet handmatig uitzetten tenzij ik de motor uitzet dan lukt het wel de bak uit de sportstand te zetten. Wanneer ik weer ga rijden gaat de bak vanzelf weer in de sportstand.

Vertrek ik in stand 1,2 of 3 dan schakelt de bak wel normaal. Maar niet vanuit D

Ik ben al naar de Opel geweest om motor management uit te laten lezen. De motor geeft geen storing aan maar de monteur melde dat dat wel 20 dingen kunnen zijn en dat dat wel heel veel geld ging kosten om het probleem te achterhalen.

Wie weet de oplossing???

Hoopvolle groeten,

Mariska

monique mariska

Geplaatst door monique mariska (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Calibra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 9 jaar geleden

Hebben ze de bak ook uit gelezen , als dit daar mogelijk is ?
Gezien het antwoord van de garage hebben ze er of geen verstand van of geen zin in.

monique mariska (0), 9 jaar geleden

ze hebben ook de bak uit gelezen maar ik denk inderdaad dat de opel hier in hoogvliet er geen zin in heeft heb hem daar al eerder heen gebracht voor andere dingen en toen kreeg ik hem half gemaakt terug heb hem toen weer terug moeten brengen
dit keer kreeg ik de rekening mee zonder fout codes er bij genoteerd

kaleido 1 (1620) PRO, 9 jaar geleden

Zou eens even kijken of er geen automaatspecialist in de buurt zit , deze hebben er vaak meer kijk op.

monique mariska (0), 9 jaar geleden

ja dat klopt wel maar die er zit die zijn nummer klopt niet en als ik hem mail geen gehoor ,hij staat nu bij een rus en die heeft zelfs de stekkers na gekeken en schoon gemaakt ik denk zelf dat het maar een kleinigheid is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Calibra of stel zelf een nieuwe vraag.