Opel CALIBRA C2.0NE E2: na korte rit gevolgd door pauzestop startprobleem

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: C20NE, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 85

Koude start is perfect. Wordt een rit van ong 10 min gestopt en na een korte pauze weer gestart dan slaat de motor niet aan. Ook merk ik na een korte tijd tijdens een stadsrit dat de motor hapert. Als na het startprobleem de motor een uurtje laat afkoelen start hij direct. Wie heeft de oplossing??

mycalibra

Geplaatst door mycalibra (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Calibra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

limbra (485), 7 jaar geleden

Symptomen komen sterk overeen met een defecte koelvloeistof temperatuur sensor .

mycalibra (0), 7 jaar geleden

waar zit deze sensor

mycalibra (0), 7 jaar geleden

Op het thermostaat huis zit een sensor , die is voor de temperatuur aanwijzing. Rechtsonder de radiator zitten twwee sensoren boven elkaar. De bovenste is voor de radiatorkoelventilator. De onderste is een driepolige stekker. Is dat dan de bewuste temperatuur sensor?

limbra (485), 7 jaar geleden

Ik heb helaas geen documentatie van de Calibra bij de hand ,
dus kan niet met zekerheid zeggen waar de kvs-sensor precies zit ,

Meestal zit deze in/bij het thermostaathuis ,

miss. kan iemand anders hier jou de juiste locatie doorgeven .

Hans4040 (300) PRO, 7 jaar geleden

Op cilinderkop aan distributie zijde

mycalibra (0), 7 jaar geleden

De koelwater sensor vervangen bleek niet het euvel want na een rit en een pauze startte hij in de garage niet. Computer aangesloten wees uit dat de krukassensor nu geen signaal gaf. Deze vervangen en alles werkt weer als vanouds.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Calibra of stel zelf een nieuwe vraag.