Opel Corsa: B , remmen trillen

Bouwjaar: 1997

Hoi,

Ik heb een opel corsa B uit 1997. Een tijd geleden begon mijn auto te trillen in het pedaal maar niet in mijn stuur, toen na een langverhaal kreeg ik nieuwe remschijven voor + blokken en waren mijn remtrommels achter (ik geloof) 0,1 mm uitgedraaid en blokken vernieuwd.
Na ongeveer 500 km rijden en voorzichtig remmen enzo , was ik overtuigd, mijn euvel was niet weg....

Nu rij ik wel eens over het industrie-terrein waar ik werk en daar liggen wel eens plassen, daar zou ik kromme remmen van kunnen krijgen...verder rij ik nogal rustig.

Na wat gezeik met mijn Mannetje kreeg ik nieuwe schijven en werden de eerste alszijnde krom weggedaan, dus toen was ik weer het heertje....dacht ik ..
Nu na 4 maanden ellende besloot ik naar de opel-dealer te gaan en onder het motto :maak maar, kreeg ik (jawel,) nieuwe schijven en nieuwe trommels, alles was dus behoorlijk krom.
Toen dacht ik "nou doe maar als ik maar weer blij wordt....

Nu 300 km verder met mijn nieuwe ellende komt het weer terug:

Als ik rem voel ik mijn rempedaal trillen en voel ik dat de carrosorie en -of de achterremmen trillen.
Als ik rustig rij op een asvaltweg dus ik maak vaart (+/- 40 km /h) en trap de koppeling in dan voel ik de achterkant van de auto een beetje heen-en weer waggelen, alsof er kauwgon onder mijn banden zit..nu rij ik 60.000 op mijn NOKIAN bandjes die er nog piekfijn uit zien(ruim voldoende profiel) en in augustus heb ik laten lijnen en balanceren....
Wat zou mijn klacht zijn....ik weet het niet meer.

1 ding weet ik wel, hij trilt minder als voor de opel-dealer begon te sleutelen.

martijn78

Geplaatst door martijn78 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

mogenlijke oorzaken:

* kromme schijven
* kromme naaf (naven)
* als de banden niet goed rond meer zijn, kunnen door de trillingen van de banden kromme schijven ontstaan, dit heb ik ook gehad namelijk.
* remklauwen versleten

Willem


Willem

martijn78 (0), 18 jaar geleden

oww, kan ik dat laten testen?? Ik zit bij een betere bandenboer, niet de kwikshit ofzo..

roygsi (0), 18 jaar geleden

ik zou nu eens niet je schijven,trommels, blokken etc weer laten vervangen, maar eens een keer je banden! want hoewel ze er goed uitzien, 60.000km is niet niks en NOKIAN is vrij onbekend.
en wat willem al zegt, de remklauwen kunnen er ook goed voor zorgen dat de boel gaat trillen.

ik hoop voor je dat het snel is verholpen

stefan84 (0), 18 jaar geleden

Zie antw. Willem

martijn78 (0), 18 jaar geleden

ik heb even mijn bandjes laten checken, ze waren in uitstekende conditie. Wel zijn ze gewisseld, oftewel voor naar achteren en andersom. Achter zijn meteen gebalanceerd en na een lekkere sneeuwrit leek wel of mijn remmen nu wel gewoon lekker remmen.
Dus het lijkt ok ....

martijn78 (0), 18 jaar geleden

Oja, watbetreft die nokian banden, ik zit bij de betere bandenzaak in hilversum(matterhorn) en zij gooien overal Nokian banden onder , onder fietsen schijnt dit merk bekender te zijn. Ik was ook een beetje quasie"zo van Nokian??'maar ze gooien het regelmatig onder jaquars en alfa's...
En ik denk dat ik wel 100.000 ga halen op deze banden , maar ik ga ze niet tot het end oprijden, lijkt met apk-technisch niet handig..
bedankt voor de snellen reactie en ik ga nu mijn motorische problemen posten op deze site.
Wellicht tot ziens.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.