Opel Astra: baklagers vervangen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 sz 8v

hallo,

Ik had een vraag over het vervangen van de baklagers. Is het waar dat alleen de buitenste deksel van de bak af moet en je de hele casette er uitneemt? De auto maakt een hoog gierend geluid, in de 5e versnelling het ergst, gas loslaten is het weg. Het moet volgens mij uit de bak komen.

Mvg

Dennis

AstraKieft

Geplaatst door AstraKieft (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

AstraKieft (0), 14 jaar geleden

het geluid komt alleen linksvoor weg...waar de bak zit..

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Dennis Zet de bak in neutraal en demonteer het schakelsysteem en de achteruit -schakelaar. Maak de baksteun los anders kan de bakinhoud niet naar je toe. Bak moet zakken. Demonteer de 5e versnelling. De twee inbus boutjes warm maken (lock-tite ?) De rest is appeltje eitje als je meer bakken hebt gedaan. Zorg dat de bak weer in neutraal staat voor dat je het schakelsysteem er weer op zet. Schakelbevestiging aftekenen . Een andere methode met boortje kan ook maar je moet wel de speling de goede kant op dwingen als je de klem aanschroeft. Succes.

AstraKieft (0), 14 jaar geleden

oke, ben er vandaag mee bezig geweest. Heb de eerste kap aan de zijkant eraf, er zit nog een kap achter.Deze moet er ook af? Hij zit wel muurvast, denk door de pakking die er tussen zit

Er zit trouwens wel speling op de 5e versnelling...

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Tweede kap zit nog vast met een paar extra boutjes. Schakelmechaniek aan de bovenzijde er uitgehaald? Zit met 4 boutjes vast.

AstraKieft (0), 14 jaar geleden

ja schakelmechaniek en achteruitrijsensor is ook los. De 5e versnelling moet los? Deze heb ik nog wel vastzitten

AstraKieft (0), 14 jaar geleden

iemand nog een idee...

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Dennis je vraagt om raad en dan sleutel je niet verder. Die lagers die je wilt vervangen zitten achter de 5e versnelling. Nu kan je nog makkelijk sleutelen en HEET stoken van de twee m8 boutjes,op de werkbank kom je handen te kort.. Alle m8 bouten los , bij de krikpunten bakdeel losnemen. Borgpennen uit de schakel vorken tikken. Met een grote cliptang de borgring uit de groef nemen. De twee assen gelijk uit het deksel laten zakken. Als je de lagerplaat nog warm hebt dan gaat het zonder moeite. Lagers er af en nieuwe er op. Je gebruikt een pers of je maakt ze warm in olie. Met de borgpennen uit en in tikken ,ONDERSTEUN die schakelassen . Veel plezier en groeten.

AstraKieft (0), 14 jaar geleden

Dank voor alle reacties. Heb de moed opgegeven met deze bak. Krijg het gewoon niet voor elkaar. Heb een beun gevonden voor 20euro per uur.

Heb een andere versnellingsbak gevonden maar deze heeft een andere overbrenging. Ik heb een 1.6 8v sz motor.

De bak die ik nu heb is een f13 3,74. Nu heb ik een bak gevonden met een 3,94 verhouding. Is dit mogelijk?

Mvg

Dennis

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.