Opel Astra: Batterij

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400nz

Hallo,

Ik heb een vraag over de levensduur van een batterij.

Mijn batterij is van 7/2002. 43A merk Varta

Gezien de winter voor de deur staat wens ik (indien nodig) de nodige maatregelen
te treffen.

Met dank

lipke

Geplaatst door lipke (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Vinnie981 (0), 16 jaar geleden

Dat hangt af van hoe je je auto gebruikt. Volledig ontladen is bijvoorbeeld erg slecht. Maar een dagelijkse ontlaad en laad cycles is weer erg goed. Lang niet gebruiken is ook slecht (daarvoor zijn er druppelladers). In de winter is het voor een accu wel zwaarder dan in de zomer. Heb je geen kijkglaasje die groen is als de accu nog goed is (zegt ook niet alles, maar goed)? Ik zou me er niet zo druk overmaken, omdat je zo naar de lokale bouwmarkt kunt fietsen (of je drukt de auto even aan en rijdt er heen of de accu even in de woonkamer bij de kachel en dan weer proberen te starten, etc.) en een nieuwe accu koopt (als op voorraad, dat natuurlijk wel). Je merkt ook wel wanneer de accu niks meer is wanneer die de volgende dag en de dag daarop, etc. in de winter nog nauwelijks aan wil springen, dan zou ik hem vervangen, heb je geen problemen.

lipke (0), 16 jaar geleden

Dank voor de reactie.

Heb toch een nieuwe batterij gekocht.

MVG

HerZon (0), 16 jaar geleden

Leuk dat je een nieuwe accu hebt gekocht. Onthoud alleen 1 ding: een accu kan altijd zomaar de geest geven. Het heeft geen bepaalde levensduur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.