Opel Astra: fluiten

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 cdti 100pk

ik rij met een astra gtc 1.7 cdti , een heel fijne wagen , maar wanneer ik de auto koud start en vertrek dan hoor ik constant een fluitend geluid . volgens de garage is dit de turbo en is hier niets aan te doen . Het is nogal luidruchtig en soms werkt het wel op mijn zenuwen . Bij warme motor is het enkel op de achtergrond te horen , wat ik wel normaal vind . Is hier soms een oplossing voor ?
En waarom hoor ik andere astra's dan niet fluiten ?

graag enig advies aub

opelfan

Geplaatst door opelfan (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Vinnie981 (0), 16 jaar geleden

Dit kan van alles zijn. Doe je motorkap eens open en luister waar het vandaan komt. Dan kunnen we een betere gok maken. Misschien is het wel gewoon een v-snaartje voor het opladen van de accu die niet strakgenoeg zit en een beetje slipt (gebeurt vaak bij kouder weer en diesels), maar dat geeft een piep geluid, wel direct na het starten, omdat de accu dan weer opgeladen dient te worden. Totdat de accu weer volgenoeg is. Maar ja het blijft een gok op dit moment.

opelfan (0), 16 jaar geleden

multieriem is het zeker niet . dat herken ik . het geluid is een fluitend geluid . Als je optrekt boven 2500 toeren is het bijna weg , het begint vanaf 1500 trm . Ik hoor bij veel diesels wanneer ze optrekken een lichte normale fluittoon . bij mij ben ik zeker als ik s'morgens naar het werk vertrek dat iedereen mij heeft gehoord . ik ben vrijwel zeker dat het aan de turbo ligt , maar hoe kan ik het oplossen ? Eens de motor op temperatuur is , vermindert de fluittoon aanzienlijk . In de zomer bij 30 graden is het ook veel minder dan nu met het koude weer .

Vinnie981 (0), 16 jaar geleden

Heb je de slangen van en naar de turbo gecontroleerd op lekkage? Als die lekken wil die wel extra gaan fluiten.

opelfan (0), 16 jaar geleden

daar zat ik vandaag ook aan te denken , maar t zou mij verwonderen een nieuwe auto heb nog maar 21000 km

RaliasR (0), 16 jaar geleden

misschien een beurt gehad en dat daarbij verbindingslangen niet goed zijn vastgezet

opelfan (0), 16 jaar geleden

het onderhoud wordt door mijzelf uitgevoerd met originele filters en de voorgeschreven oliesoort . Aan de turbo heeft nog niemand geraakt .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.