Opel Astra Wagon 2006: bedrading portier r.a.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 103

Bij mijn Astra, die trouwens net 300000 km gereden heeft, heb ik de bedrading moeten repareren. Daarvoor heb ik een repatatiesetje (12 draden) gekocht. Alles netjes aangesloten en alles werkt weer. Maar...... nu blijft de binnenverlichting branden tijdenshet rijden en op het dashbord brandt het waarschuwingslampje: portier niet gesloten. Welke draadjes heb ik verkeerd om aangesloten ?????
Groeten, Coen

Coen # 25

Geplaatst door Coen # 25 , lid sinds 13 jaar geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Geen idee , is voor ons natuurlijk niet te zien , was het probleem er voor die tijd wel of niet ?
De microschakelaar in het slot kan natuurlijk ook gewoon stuk zijn , waarom moest je de bedrading repareren ?

    Probleem opgelost, bedrading van oude portierstekker vergeleken met kleurkode van het reparariesetje. Van alles genoteerd en opnieuw gesoldeerd. Alles werkt nu 100 %, alleen het verklikkerlichtje op het dashbord doet niets, maar dat zal wel aan de microswitch in het portierslot liggen.Dat vind ik niet zo erg. Bedankt voor het meedenken . - Coen # 25, 2 weken geleden

Beste antwoord, geplaatst door Coen # 25, 1 maand geleden

Hallo Kaleido, Het probleem was er eerst niet. Het slot werkte niet meer en de ramen gingen niet meer open en dicht. Bij kontrole bleken er enige draden door te zijn en andere aan het breken. Ik heb de draden verlengd en doorverbonden met het revisiesetje.Ik heb toen de accu weer aangesloten en toen gingen de ramen weer open en dicht,maar het slot deed het niet. T oen heb ik de twee witte draden omgeruild, waarvan er een geel wit moest zijn,maar wat niet te zien was. Nu werkt het slot wel.alleen nu brandt dat portierlampje en de binnenverlichting tijdens het rijden.Trouwens, wanneer ik ga rijden ,voor of achteruit, dan piept het portiersignaal 1 keer.Heeft iemand een kleurenschema van de gebruikers in het portier r.a. ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra Wagon of stel zelf een nieuwe vraag.