Opel Astra: bekleding portier verwijderen?

Bouwjaar: 1994

De safelock van mijn Astra gaat niet meer open. Ik heb vandaag geprobeerd om de bekleding van het portier te halen. Ik heb volgens mij alle schroeven los en ook een groot deel losgeklikt. Alleen bij de deurklink aan de binnenkant blijft de bekleding nog ergens vastzitten; ik kan niet zien waar.

Weet iemand hoe ik dit los moet krijgen?
En hoe ik daarna de safelock ontgrendel?

Alvast bedankt!
Casper

cdlans

Geplaatst door cdlans (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Er zit een schroef achter he klepje waar bij luxe uitvoeringen de spiegel verstelling of bediening van de portierruiten zit.

Willem

cdlans (0), 18 jaar geleden

Top! Er zat inderdaad nog een schroef achter het spiegelverstel knopje. Ik krijg de bekleding nu wel iets verder los, maar nog niet helemaal. Zit nog klem tussen het portier en het dashboard, gaat denk ik niet lukken om de bekleding helemaal te verwijderen zonder het portier te openen.

Hoe kan ik nu het safelock systeem ontgrendelen? Kan ik ergens aan trekken of draaien ofzo? Ik kan het niet zien... Ik zie wel een stangetje van de deurklink naar achteren lopen en een van het knopje van het slot naar beneden, maar zie niet waar ze eindigen. Bij welke van de twee moet ik het zoeken?

Alvast bedankt!
Casper

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Je zal bij t slot zelf moeten rommelen, deze zit tegen de achterste deurstijl aan geschroeft van BUITENAF, deze kun je dus ook niet losschroeven, Wat je wel kan proberen is de elektromotor los te schroeven die erop zit of de stangetjes van de motor zien af te krijgen.

Willem

cdlans (0), 18 jaar geleden

Ik kan er nog steeds niet goed bij. Ik denk dat ik de stoel er maar uit moet halen, dan kan ik de bekleding net wat verder wegbuigen.

Toen ik de stoel los wilde schroeven, zag ik op het gaspatroon van de gordelspanner staan dat ik eerst de 'safety fork' moest plaatsen, maar die zit er al in. Heb ik dan al die tijd rondgereden met een geblokkeerde gordelspanner? Zijn er nog andere dingen waar ik op moet letten bij de gordelspanner?

Alvast bedankt!
Casper

cdlans (0), 18 jaar geleden

Ik heb de stoel er inmiddels uitgehaald en kan er iets beter bij. Heb nu de handgreep aan de buitenkant kunnen verwijderen.

Zo te zien is er mechanisch niks defect. Slotcilinder draait netjes en alle stangetjes zitten op hun plek. Ik denk dat het of in het motortje van de safelock zit, of in het relais in de A-stijl.

Op slot lijkt wel nog te werken: als ik de sleutel in safelock-stand draai hoor ik de motortjes geluid maken, als ik de sleutel echter terug draai hoor ik niks.

Heeft er iemand een bedradingsschema zodat ik die kan nalopen? Of kan ik iets kortsluiten aan de motor waardoor die deblokkeert?

Alvast bedankt!
Casper

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het kan het servo motortje in de deur zijn maar ook in de ansturings kast, je kunt het beste een ander op de sloop halen, scheelt een hoop pekunia's

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.