Opel Zafira: Benzinemeter

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 16 16v

Afgelopen donderdag de auto opgehaald bij gasinbouwstation. Alles werkt naar behoren, geen verschil in rijden op gas of benzine. Op vrijdag terug om de hulpveren te laten monteren (was vergeten door inbouwstation). Na inbouw veren werkt de benzinemeter niet meer. De boordcomputer geeft bij rijbereik de code "F". Auto rijdt nog steeds voortreffelijk op zowel gas als benzine. Ik heb nog niet gemerkt of er nog andere storingen zijn.
Heeft de inbouwer een kabeltje geraakt of is er een zekering kapot. De inbouwer heeft een deuk in de benzinetank waargenomen en wijdt het probleem daar aan. Voor inbouw veren werkte de benzinemeter correct, dus ik denk eerder aan de kapot kabeltje bij de benzinetank of een zekering. Is de meter apart gezekerd?

g3rste

Geplaatst door g3rste (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 15 jaar geleden

Stekkertje van de tankmeter af geschoten denk ik.

of draadje geraakt.

Willem

g3rste (0), 15 jaar geleden

Helaas, alles doorgemeten bij de opel dealer. Aarde is OK. Als de vlotter aan de stekker wordt doorgemeten is er geen weerstand te meten. Conclusie Opel: vlotter is kapot. Kosten 420 euri incl montage. Evt tank vervangen (wordt geadviseerd) 425,= euro en half uur werk extra als alles in één keer wordt gedaan; 520,= euro. Totaal 940 euro. Maar dan kan ik wel weer zien hoeveel benzine er in de tank zit. Wie weet een goedkopere oplossing?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.