Opel Opel Astra G: Benzinemeter

Bouwjaar: 2001

Ik heb een Familielid die via mij vorig jaar een 5d opel astra G 1.6 augustus 2001 heeft gekocht zonder garantie. Nu doet zich het volgende probleem voor. Op lange buitenlandse ritten valt elke keer de benzine meter naar stand nul ook de display aan wijzing die aan geeft hoe veel kilometer je kunt rijden geeft dan nul km aan. Soms na een half uur of drie kwartier wijst hij weer even goed ook op de display weer de juiste aantal te rijden km. Maar dan valt hij weer naar nul dit probleem herhaald zich diverse keren op deze lange ritten naar zwitserland doet zich dat vaker wel dan niet voor,(op de korte ritten doet dit probleem zich niet voor) erglastig dus rijden wij maar op de kilometer teller na 600 km. tanken. Kent iemand dit promleem en wat kun je er aan doen.

hvo

Geplaatst door hvo (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

wageral (0), 18 jaar geleden

Henk, dat heeft waarschijnlijk te maken met de ontluchting in de tank. Doordat de ontluchting niet werkt ontstaat er een vacuum in de tank, waardoor de meter niet goed werkt. Je kunt dit eenvoudig testen door, als de meter niet goed werkt, de tankdop eraf te draaien. Hoor je een sissend geluid en werkt de meter dan ineens weer goed weet je dus wat de oorzaak is.
Groet, Ger

tijne (0), 18 jaar geleden

henk,

ik denk persoonlijk dat het een slechte verbinding is van de steker aan de senzor in de tank.

even schoonmaken kan geen kwaat.

gr tijne

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit is niet de tank ontluchting, maar wat Martijn zegt een slechte verbinding of een defecte tankvlotter.

Willem

tijne (0), 18 jaar geleden

als de tank vacuem zou zuigen dan zou de meter verkeert aan geven en niet naar nul terug vallen en later weer op komen.

gr tijne

hvo (0), 18 jaar geleden

Hallo mede-forumleden, alvast bedankt voor de tips, ik ben nog niet in de gelegenheid geweest het uit te proberen, ik ga vrijdag voor 3 weken op vakantie, daarna zal ik kijken. Als er nog meer tips zijn, hoor ik het graag. Hoe controleer ik een defecte vlotter, moet dan de hele benzinepomp en tank eruit of is er een makkelijke manier? Als ik de auto hier heb, is het goed, het schijnt na drie kwartier ong. te beginnen en dan ben ik er niet bij.Dus op het moment dat hij goed aanwijst, hoe controleer ik dan het vlotter. groeten henk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.