Opel ZAFIRA: Benzinereuk in Zafira bj 2009

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z22YH, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 110

Regelmatig ruik ik benzine als ik (na een paar dagen dicht) de kofferbak open doe. Niet onder het rijden of met raam open bij rijden. Vraag is wat er bovenop de benzinetank zit onder de vloer van de auto. Of weet iemand waar de reuk vandaan zou kunnen komen?? Heb niet het idee dat het vanaf de voorkant komt maar specifiek in de kofferbakruimte het meest te ruiken valt..De wagen staat binnen waar geen benzinelucht waarneembaar is. Dat ruik ik pas als ik de kofferklep open doe. De reuk zit binnen in de auto en vooral aan de achterkant in de bagageruimte.

ojhekcireg

Geplaatst door ojhekcireg (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1810) PRO, 7 jaar geleden

Onder de vloerbedekking zit een luik waar je bovenop de tank kunt kijken bij de benzinepompaansluitingen , misschien is hier wat te zien ?

ojhekcireg (0), 7 jaar geleden

. Bedankt alvast. Dan moet ik dat zelf niet zoeken. Ik heb het idee dat het ergens daar van daan komnt. Maar nog de vraag waar ongeveer onder vloerbedekking? In de kofferbak of onder de achterbank? Daar zitten die 2 stoeltjes.Is er geen tekening van ergens?

ojhekcireg (0), 7 jaar geleden

Hoi, zou het kunnen om mij nog effe de gevraagde informatie te geven.
Alvast nog eens bedankt.

kaleido 1 (1810) PRO, 7 jaar geleden

Vloerbedekking los maken en dan zo ongeveer net wel net niet onder de achterbank.

ojhekcireg (0), 7 jaar geleden

Sindsdien was de reuk er niet meer. Zonder ergens iets te hebben gedaan. Weet dus niet wat de oorzak was.

ojhekcireg (0), 7 jaar geleden

De benzine reuk is niet meer waargenomen. Dus geen idee waar hij vandaan kwam. Maar zolang het niet weer terug komt ga ik niet verder zoeken en de vloerbedekking er uit halen. Daar mag de fabrikant ook wel eens iets beters op bedenken. Bedankt voor de info.
(Bij een eerdere (oudere Zafira) kwam de benzinelucht vanwege het verstopte koolfilter dat in het beluchtingsysteem van de tank zit. Dat zit in het linkse spatbord vooraan. En de ontluchting zit dan onder het spatbord tot aan de deurscharnieren. Het kan gewoon weggenomen worden den de leidingen dan afgedicht. Eerder was al een ontluchtgaatje onder in de tankdop geboorde omdat de motor stil viel boven de 100 km uur. Omdat door vertopte filter geen beluchting was. En dus ontstond er vacuum in de tank en dan werkt de benzine pomp niet goed. De korrels in het filter klonteren samen tot 1 vaste massa. Later is het weer poreus geworden en hoorde je de korrels rammelen. Geen idee waardoor. Maar een dergelijk onberkenbaar geval zou beter achterwege blijven. Het kost nog behoorlijk veel om een vervanging te doen))

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.