Opel ZAFIRA-A: kilometer lampje

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z18XE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

ik kan niet meer zien hoeveel kilometer ik heeft gereden, hoe kan ik dat repareren.

w.soomers

Geplaatst door w.soomers (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ronny530 (0), 7 jaar geleden

Het lampje achter het display is defect en om die te vervangen moet het instrumentenpaneel er uit. De afwerk kappen rondom het paneel dienen weggenomen te worden daarna wordt het complete paneel zichtbaar en is zo te zien op foto's met één schroef aan de bovenzijde en twee haken aan de onderzijde bevestigt. De kans is groot dat er geen km teller kabel aanwezig is dus kan het paneel voldoende naar voren om de lamp te vervangen. De lamp is van een halogeentype dus een lamp die voor de instrumentenverlichting gebruikt wordt is meestal niet toepasbaar. Het meest handige is om bij een automaterialenzaak de lamp op kenteken te bestellen en daarna pas aan de klus beginnen. Voor de veiligheid dient de accu losgenomen te worden en als de radio van een code is voorzien dient u die wel bij de hand te hebben. Het kan ook zijn dat de sleutels opnieuw ingelezen moeten worden maar hoe dat in zijn werk gaat staat in de handleiding van de auto.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.