Opel Omega 2.5 V6: Bijzondere ontdekking en misschien dat iemand een middeltje

Bouwjaar: 1996

Ik heb net succesvol de zoektocht naar een vreemde benzine-achtige lucht gestaakt. Onder achterbank ligt namelijk een plasje terpetine (de reuktest heeft benzine, olie, wasbenzine uitgesloten). De terpetine heeft een zwarte bitek-achtige afdeklaag helemaal vloeibaar gemaakt (geeft hele mooie zwarte strepen op echt alles!!). Echter, volgens mij komt de terpetine uit de pur-schuimvoering van de achterbank, als ik er in knijp loopt er zo een paar druppels over mijn hand.

Nu de vraag: hoe verwijder je in hemelsnaam terpetine uit dat schuim? Weet iemand een wondermiddel?

OmegaDNZ

Geplaatst door OmegaDNZ (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

General Motors (0), 19 jaar geleden

Terpentine is een vluchtige brandbare stof.
Hier zijn weinig tot geen oplosmiddellen voor om dit te verwijderen.
Het enigste wat helpt is(vooral met dit warme weer) de achterbank eruit halen (schroeven)op een warme dag en de bank gewoon in de zon neerleggen en wachten totdat alles hieruit verdampt is.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Mvg General Motors

OmegaDNZ (0), 19 jaar geleden

Thanx! Hij heeft inmiddels de hele nacht met verwarming en dikke fan gestaan. In huis stinkt het nu, maar dat is makkelijker te verhelpen dan in de auto. Straks leg ik de bank in de zon. Het schijnt te werken! Maar het blijft een raaaaaar probleem ;-)

General Motors (0), 19 jaar geleden

Wat de oorzaak hiervan is zou ik ook niet weten.........

Mvg General Motors

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.