Opel omega 2.0DTH: olie verversen

Bouwjaar: 2000

Ik wil zelf de motorolie verversen en het filter.
Zit het oliefilter een beetje diep verborgen bovenop een warmtewisselaar? En ik merkte dat mijn grootste dopsleutel (32) niet paste. Is het 34 of misschien 36.

vast bedankt.

André

avonk

Geplaatst door avonk (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

het klopt inderdaad dat onder deze zwarte dop het oliefilter zit. denk wel even om de goede olie, 5w30 volsyntheet.


avonk (0), 19 jaar geleden

Opeltje moet ik hiervoor nu een 34 of 36 dopsleutel aanschaffen of zou de dop met de hand los moeten kunnnen. ER bovenop staat trouwens een pijltje rechtsom?

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

het pijltje betekend de vastdraai richting en het aanhaalmoment staat er volgens mij ook op....dop 36 is nodig. tip: dit had je kunnen vinden onder de knop zoeken....oliefilter invullen en opel kiezen als merk.....en dan kom je deze tegen:

http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

overigens heb je de carterstop er wel al uit? hier heb je ook een speciale torx sleutel voor nodig.




avonk (0), 19 jaar geleden

De carterstop heb ik er al uit, morgen de 5/30 olie erbij. Nieuw filter lukt niet meer op korte termijn zo`n 36 dop is bij ons moeilijk te krijgen.
Nog een opmerking over die 5/30 volsynt: tijdens mijn bezit van deze auto is 2 x de olie ververst met 10/40 en inderdaad binnen een paar duizend kilometer bijvullen. Dit bijvullen doe ik dan wel netjes met 5/30 (wel goed opgelet op deze site), vervolgens blijft hij dan wel netjes op pijl.

fijn weekend

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

inderdaad is het beste opnieuw vullen met 5w30 volsyntheet en ook bijvullen met 5w30 volsyntheet....op den duur zul je zien dat het olieverbruik sterk afneemt...

groeten en ook een fijn weekend,

Opeltje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.