Opel Vectra: Blower werkt alleen op hoogste stand

Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Opel verctra bj 2002 Diesel 2.0

Hallo,

Vanochtend ben ik achtergekomen dat mijn blower niet goed werkt. Hij blaast alleen als deze op de hoogste stand wordt gezet (stand 4). Aanjager (apartknopje voor de voorruit) werkt wel goed. Als ik blower op stand 4 zet en draaiknopje voor de verwarming helemaal aan rode kant draai dan merk ik dat de temp. meter pijl van de moetor zakt als het ware dat de motor kouder aan het worden is terwijl ik 120 rijd. Meter blijf ook niet meer zo stabiel op 90 graden, schommelt tussen 80 en 90 graden.

Iemand enige idee wat het zou kunnen zijn?

Saluhovic

Geplaatst door Saluhovic (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Meestal weerstandblokje defect - laten vervangen.
Dat de temperatuur iets daalt ligt aan de combinatie van het weer en het volle gebruik van de kachel - deze koelt dan het koelwater.
Diesels produceren tegenwoordig niet zoveel warmte meer, ze zijn erg economisch geworden.
Als de temperatuur niet onder de 80 komt en bij langzamer rijden of kachel uit naar 90 gaat, zou ik me voorlopig daar over geen zorgen maken.

Saluhovic (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. temaparatuur zakt soms tot laagste stand dus onder de 80 graden als ik het op stand 4 zet of aanjager aan zet en kachel helemaal naar warme kant draai maar komt nooit boven 90 graden.

Enige idee wat zal me kosten weerstandblokje?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.