Opel signum: Bluetooth Carkit

Bouwjaar: 2007, Motorcode: 2.2 dgi

Ik heb een nieuwe Vectra (modeljaar 2006) met fabrieksaf een bluetooth carkit. Nu heb ik sinds kort een nieuwe mobiele telefoon. Alles lijkt te werken maar na een onbepaalde tijd verdwijnt de connectie met de carkit spontaan. Op mijn infodisplay staat dan ook "telefoon niet gevonden" Ik kan dan opnieuw met de telefoon een connectie maken, maar die verdwijnt ook weer na onbepaalde tijd. Heel vervelend!
Weet iemand een oplossing of heeft iemand dit eerder gehad??

Mauser.NET

Geplaatst door Mauser.NET (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Signum? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

tijne (0), 18 jaar geleden

wat voor tel is het.

probleem zit waarschijnlijn in de instellingen van de tellefoon dat die niet langer dan een X tijd een verbinding mag houden.

gr tijne

Mauser.NET (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je reactie tijne, maar ik denk niet dat dit het is. De tijd voordat de carkit zegt "Geen telefoon" is volkomen willekeurig. Vaak binnen een minuut en ook tijdens het bellen dan! Als ik dan snel ben en de andere kant niet opgehangen heeft kan ik de verbinding weer herstellen, maar na even gaat die ook weer weg. Soms blijft de connectie een paar minuten, soms nog geen halve :(

Gr Maurice

Mauser.NET (0), 18 jaar geleden

o ja... en het is een MDA Vario van T-Mobile.

jeroenhei (0), 18 jaar geleden

Maurice,

Hoe bevalt de Vectra! Ik heb er alweer 6000 km opzitten en alles top, behalve dan die vervelende geur bij file rijden de eerste 4000 km. Heb jij dit ook gehad. Ik baal ervan dat ik de standaard telefoonvoorbereiding niet als optie heb genomen. Nu wil ik deze toch achteraf gaan inbouwen. Onderdelen bij Opel dealer nog bestellen. Is het inderdaad zo dat je alle telefoon nummers uit je telefoon ook op het display via het stuur kan scrollen? Jouw probleem is volgens mij dat voor de paarvorming vergeten is de standaard autorisatie aan te zetten in de carkit en/ of niet standaard is ingesteld op jouw telefoon.

Groet,

Jeroen

Mauser.NET (0), 18 jaar geleden

Hoi Jeroen,
Hij bevalt perfect! Op dit probleempje met de telefoon na dan, alhoewel ik er zo goed als zeker van ben dat het aan de telefoon ligt. Het is een MDA Vario van T-Mobile. Ik heb hem eergister een "hard-reset" gegeven en toen heeft hij het twee dagen prima gedaan, maar toen begon de elende weer. Na ongeveer 30 seconden is de verbinding weg. Paren en alles gaat prima. Ik heb hem nu weer een "hard-reset" gegeven en nu doet hij het weer goed... maar voor hoelang? Iedere keer alles op die telefoon opnieuw installeren is ook niet iets wat je elke twee dagen wil doen.
Wat betreft de Vectra, ik heb er nu bijna 5000 km opzitten en ben nog steeds super tevreden. Ik heb geen vreemde geuren gehad, ook niet bij het file rijden. Misschien ligt het aan het soort motor? Ik heb een zwarte Vectra GTS 2.2 Executive, dus met leer, kleuren navigatie enz enz. Ik heb als optie nog de Bluetooth telefoon carkit, Xenon lampen en 18" velgen. Super kompleet dus. Echt heerlijk hoe hij rijd. Lekker sportief, heel wat anders als de 1.6 Volvo S40 die ik hiervoor had (alhoewel ik daar ook altijd teverden mee was)
Ik heb trouwens juist voor in mijn middenconsole de standaard bekerhouders met afdek klepje besteld, omdat daar bij mij een houder zit voor de mobiele telefoon, maar een passende houder is er toch niet voor mijn telefoon en de bluetooth werkt perfect zonder die telefoonadapter.
Ik zie trouwens met de MDA wel de telefoonnummers in het display en kan ook scrollen via stuurwiel. Met mijn telefoon die ik hiervoor had, een Orange SPV-C500, deed hij dat niet, maar dat kwam omdat daar bluetooth versie 1.1 in zat en in de MDA versie 1.2. Alhoewel ik zo dat zou willen ruilen voor dat hij het gewoon goed doet ;-)

Het is een heel verhaaltje geworden, hoop dat je wat aan de info hebt. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik ze wel ;-)

Groet,
Maurice

jeroenhei (0), 18 jaar geleden

Maurice,

Ik heb een zwarte GTS Business 120 PK CDTI met 16 inch LM velgen, electrische ruiten achter, rokerspakket (voor 12v aansluiting) en illumination pakket. De Executive was mijn wens maar helaas, leasebedrag te hoog!
Ik ben nu alle onderdelen voor de telefoonvoorbereiding (zonder bleutooth)aan het verzamelen. De microfoon via Ebay en al ingebouwd in plafond. Nu nog de rest. Mocht jij het gedeelte in middenconsole willen verkopen dan graag. Dan heb ik voor jou de bekerhouder met het klepje over! Mocht jij het label dat aan de kabel zit welke vast zit met stekkers aan de telefoonadapter tegen komen, wil je dan het GM nummer noteren zodat ik de kabel bij de Opel dealer kan bestellen! Opel dealer kan onderdeel nog niet vinden in het systeem.

Groet,

Jeroen

Mauser.NET (0), 18 jaar geleden

Hoi Jeroen,
Ik had graag het middenconsole gedeelte wel willen ruilen voor jouw bekerhouder met klepje, maar ik heb die bekerhouder al besteld bij de dealer.
Als het klepje morgen binnenkomt zal ik gelijk kijken of er labeltjes aan de twee kabeltjes zitten, maar ik was bang van niet :(
Het is trouwens één kabeltje voor de externe antenne en een kabeltje met een stekker met 2x een rij van 8 pinnetjes geloof ik. Morgen kijk ik voor de zekerheid.

jeroenhei (0), 18 jaar geleden

Maurice,

Mocht je het onderdeel willen verkopen dan hoor ik het wel! Heb je toevallig gezien waar de centrale unit (bleutooth bij jou) zit geinstalleerd?

helmar4271 (0), 15 jaar geleden

software update doet wonderen en de unit zit achter de ecc (2006-2008)

Mauser.NET (0), 15 jaar geleden

[quote=helmar4271]software update doet wonderen en de unit zit achter de ecc (2006-2008)[/quote]
Bedoel je een software update voor de Opel carkit? En zo ja... hoe kwam je daar aan ;-)

helmar4271 (0), 15 jaar geleden

jep voor de uwa
mijn htc doet het nu zonder problemen
eerst viel steeds de vebinding weg alleen die mic van opel is en blijft prut

via mijn bevriende dealer in maassluis en zijn tech2

Hans4040 (320) PRO, 15 jaar geleden

Heren, dit topic is van 2006.
Hierop verder antwoorden heeft geen zin.

Daarom topic gesloten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Signum of stel zelf een nieuwe vraag.