Opel Vectra: Bobine

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z1.8XE Automatic

Zaterdag ging mijn Vectra tijdens het rijden op 3 cilinders rijden ben gestopt WW gebeld die heeft hem uitgelezen en daar kwam uit dat de bobine stuk was , heb bij Chris Slager een nieuwe bobine gekocht er in gezet en de motor liep nog het zelfde op 3 cilinders naar mijn eigen garage gereden weer laten uitlezen en graf weer dezelfde storing aan dat de bobine stuk was toen hebben we de 4 bougies nog vernieuwd maar nog steeds die zelfde storing en hij loopt nog steeds rot (Lijkt wel een stoomboot)
Kan het nog wat anders wezen dan de bobine.

hempie

Geplaatst door hempie (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 9 jaar geleden

Kan ook de aansturing v/d bobine zijn. Dat wordt gedaan door de motorcomputer. Verder kan het nog een defecte injector zijn of ergens valse lucht. Dat moet de garage kunnen vinden.

hempie (0), 9 jaar geleden

Maar het uitlees app. geef alleen maar de storing door dat de bobine stuk is ,moet die die andere storingen dan ook doorgeven ?

Averdonk (0) PRO, 9 jaar geleden

De storing kan ook een gevolg zijn, dus niet de oorzaak. En niet alle storingen cq. defecten worden aangegeven. Er moet voor de monteurs wat te zoeken overblijven.............. En met logisch nadenken kom je vaak al een heel eind.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

Waarschijnlijk geeft de computer aan dat 1 cilinder niet meewerkt, maar dat betekent niet dat ook echt de ontsteking defect is. Zoals al gezegd kan dit komen door een defecte injector of bv ook een slechte motortiming. Wordt de bobine wel aangestuurd? En de injector? Hoor je deze tikken als de motor loopt? Hebben ze in de garage een 4-gasmeting uitgevoerd?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.