Opel Astra: Bobine brug vervangen.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16_v

Beste 'problemcar' helpers,

Mijn astra G heeft het volgende probleem. Sinds 27-12 loopt hij op 3 cilinders en hadden dit zelf al weten te herleiden tot voor de bougies. Het is dus de 'bobinebrug' dan wel nog verder terug wat hiervan de oorzaak zou zijn. De opel uit laten lezen bij de opel dealer en deze gaf aan dat de bobine en de bougies vervangen dienen te worden (€300,-). Helaas heb ik niet om de foutcodes gevraagd.....

Ik ben eens wat gaan rondkijken op marktplaats en wat onderdelen websites. Nu valt het mij op dat er verschillende leveranciers zijn die bobines leveren. Op dit moment ligt er onder de motorkap een: Delphi (19005212).

Nu is mijn vraag het volgende, kan ik de bobine vervangen voor een type van een andere leverancier, zonder b.v. inregelen en dergelijke. Ik heb namelijk slechts één nieuwe Delphi gevonden en daarvan is de hoeveelheid gegeven informatie erg beperkt (zie foto).

[url=http://img11.imageshack.us/i/naamloosoo....][img]http://img11.imageshack.us/img11/1474/na...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

Mvg, Jelle.

Jellybean

Geplaatst door Jellybean (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

S400 (0), 13 jaar geleden

Ja hoor dat kan prima bobines hoeven niet ingeregeld te worden.
Wat dacht je van de sloop daar liggen er ook genoeg zou ik denken.

Jellybean (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je reactie,

Op de sloop wordt €100,- gevraagd, bij online bestellen is dat dus ca. €50,- meer. Mits het de goede is en überhaupt aankomt. Tja, wat is wijsheid...

Hanske4093 (0), 13 jaar geleden

Hallo Jelle

Kijk even op e-bay.de, heb je ze voor minder dan de helft dan wat je er hierboven op de advertentie hebt staan.
Komt dan wel wat verzendkosten bij,maar dat mag de pret niet drukken als je dan de prijs ziet.
Let wel op dat deze past bij je type motor( motorcode)en je type Astra te vinden op je kenteken als het goed is,mits er ooit een andere motor in gelegt is natuurlijk.
Anders even op je motorblok kijken.
Je kunt ook even op het nummer kijken van je bobinebrug en vergelijken op hun site.
Type in op e-bay.de-- zundspule opel astra-- en er komen er genoeg voor de dag.
Of er verschil van kwaliteit in zit met orgineel durf ik niet te zeggen maar mischien is er nog iemand op het forum die daar meer uitsluitsel over kan geven.
Het is maar een hint gezien de prijzen van de Nederlandse Opeldealer.

Vr groet Hans

Jellybean (0), 13 jaar geleden

Hallo Hans,

Scheelt inderdaad een hoop geld met de Nederlandse prijzen. 'Helaas' ben ik vandaag al geslaagd in Alkmaar bij een lokale onderdelen handelaar. Hier een nieuwe imitatie bobine gekocht voor €117,- en hij loopt weer perfect. Had dus waarschijnlijk nog weer voor de helft gekund via de e-bay.de... maar ja, aan de andere kant begon ik het gemak van een auto ook wel te missen en on-line duurt het waarschijnlijk toch weer een dag of 5 voordat je deze binnen hebt. Evengoed bedankt voor de tip en zal in het vervolg eerst eens buiten NL kijken.

Mvg, Jelle.

Hanske4093 (0), 13 jaar geleden

Hoi Jelle

Fijn om te horen dat je probleem is opgelost,en inderdaad het duurt ongeveer een dag of 5 voordat je het onderdeel binnen hebt via online kopen.
Maarja,als je het onderdeel niet DIRECT nodig hebt is het de moeite waard.

Vr groet Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.