Opel Astra: niet aanslaan

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: y2.0dth

Ik heb een opel astra diesel 2.0dth die niet meer wil aanslaan.Het gloeispiraallampje op het dashboard brandt ook niet.Met remmenreiniger gaat de motor lopen,stop je met spuiten stopt de motor ook gelijk.Ik kan geen foutcode's uitlezen omdat ik geen geschakelde plus op mijn eobd stekker heb,wel constante plus op pin 16.
Heeft iemand een idee??

groet Andries.

yabyum

Geplaatst door yabyum (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

klefroid (0), 13 jaar geleden

Als hij warm is start ie dan wel?
Gloeibougies
relais
Gloeibougies kan je makkelijk testen / haal de bedrading van de gloeibougies en dan bevestig je een draadje aan de plus van je batterij en wrijf je daar een
mee tegen je gloeibougie (één voor één)waar je net de bedrading hebt losgekoppeld , als je vonkjes ziet zijn ze ok...

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

duidelijk een gebrek aan brandstof... is het zo ineens gebeurt of is de auto stilgevallen? misschien auto al uitgelezen?
verder alle voedingen oke?

klefroid (0), 13 jaar geleden

[quote=klefroid]Als hij warm is start ie dan wel?
Gloeibougies
relais
Gloeibougies kan je makkelijk testen / haal de bedrading van de gloeibougies en dan bevestig je een draadje aan de plus van je batterij en wrijf je daar een
mee tegen je gloeibougie (één voor één)waar je net de bedrading hebt losgekoppeld , als je vonkjes ziet zijn ze ok...[/quote]
''stop je met spuiten stopt de motor ook gelijk'' sorry hier had ik over gekeken! mijn exuses

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

maakt niet uit malfroid,tis nog vroeg he? ;)

apalracer (0) PRO, 13 jaar geleden

tot hoever komt de brandstof? afsluiter kan defect zijn word onderbroken dmv sleutel. heb je al gekeken of er lucht in de leiding zit?

yabyum (0) PRO, 13 jaar geleden

Probleem opgelost.Naast de accu loopt een dikke kabelboom richting o.a. brandstofpomp ecu.Deze kabelboom heb ik opengehaald omdat er ergens een hapering in het elektrische circuit moest zitten.Hier zit een bruin/gele draad in die doorgesleten was.Draad hersteld,kon gelijk weer foutcode's uitlezen,gloeispiraaltje op het dashboard brandt weer en de motor loopt weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.