Opel Astra: Bobineblok

Bouwjaar: 2003

Hallo,

Wie kan mij uitleggen wat een BOBINEBLOK is???.

Mijn Astra (25 mnd oud/29000 km) begon zondag onregelmatig te lopen en dinsdagmiddag kreeg ik een rekening van 270,- Euro onder m'n neus geduwd door de Opelgarage.

Bobineblok vervangen!

Men verschuilt zich achter de opmerking: Alles zit nu in één "unit" en de vele electronica maakt 't niet betrouwbaarder, meneer!

Alsof men van elektronica ook niet een bepaalde kwaliteit en levensduur kan verwachten!! Ik vind het een flutsmoes!!

Vroeger zat er een rotor in de bobine die om de 50.000 - 80.000 km vervangen moest worden. 15 tot 20 gulden kostte dat ding, nu zijn het 600 gulden: een factor 30!!!!

Wat is een BOBINEBLOK en hoeveel electronica bevat zoiets?.

JosH5962

Geplaatst door JosH5962 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Peter Schouten (0), 18 jaar geleden

Die factor 30 klopt niet helemaal hoor... De rotor zit in de verdeler, niet in de bobine. Bij moderne auto's zit soms wel en soms geen verdeler, als hij er zit is er nog steeds een rotor in. En die moet ook af en toe vervangen worden.
Het grote verschil is dat een moderne wagen geen contactpuntjes heeft maar een sensor, die dan via een stukje electronica de bobine aanstuurt. Die electronica en de bobine zijn in jouw geval waarschijnlijk samen in dat bobineblok aanwezig. Als dat een ingegoten geheel is dan valt er weinig aan te repareren en vervangen is dan de enige oplossing... Duur, maar 't is helaas niet anders.
En ja, je hebt gelijk: je zou verwachten dat die handel langer dan 2 jaar meegaat.

Misschien een idee om eens na te gaan of kapotte bobineblokken een astra-kwaaltje zijn waarvoor een of andere coulance regeling geldt?

m.vr.gr.
Peter

tijne (0), 18 jaar geleden

ik zou is contakt op nemen met opel nederland en kijken wat je kan regellen er voor .
gr tijne

erik_astra (0), 18 jaar geleden

Hallo
ik heb een Astra G 1.6 16V van 2000 en bij mij is dit blok al 2 keer vervangen. één keer bij 20000 km en onlangs bij 90000.
De eerste keer was garantie. 2e keer helaas niet.
Misschien toch een astra kwaal ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.