Opel Vectra: Bonk bij gasgeven/gasloslaten

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 dti

Beste Heren,

Voordat ik mijn probleem uitleg wil ik me graag voorstellen. Ben immers nieuw op t forum. Mijn naam is Sakir, 26jr uit haarlem. Bezit momenteel een vectra c GTS 2.2 dti uit 2003.

Mijn probleem:

Tijdens het schakelen, op het moment dat ik de koppeling op laat komen en gas geef. Een flinke bonk te voelen. In principe hoor je het niet. Als ik alles erg rustig doe, dus gas rustig bij geven niets aan de hand. Hetzelfde gebeurt ook als ik in een lage versnelling rij en opeens gas geef of loslaat.

Nu dacht ik gelijk aan een motorsteun. De achterste motorsteun is gisteren vervangen. Met geen aucces mbt mij. Probleem. Daarnaast zat er veel speling op de achterste stabistang rubbers. Ook vervangen zonder succes. Alle draagarm rubbers zijn nagekeken. Alles ziet en voelt er goed uit. De rubbers zijn gecheckt dmv een lang stuk ijzer en proberen te wrikken. Wat ik al zei, alles voelt en ziet er goed uit.

Nu heb ik vandaag weer een stukje gereden. Snelheid 80kmh in zn 3e versnelling. Flink gasgegeven en losgelaten. Het lijkt alsof het van de veerpoten/wielophanging komt. Maar dit is echt een gevoel.

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Grt,


Sakir

Vectragts

Geplaatst door Vectragts (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

celicadriver (0), 10 jaar geleden

kontroleer eens of je geen motorsteun kapot hebt

mvg everhard

Vectragts (0), 10 jaar geleden

Blok heeft 3 steunen. Samen met de monteur ernaar gekeken. Ik ging in de auto zitten op de brug. Elke keer de koppeling laten opkomen en geljjk gas gegeven met de handrem erop. Op de achterste steun was speling. Die is ook vervangen. De andere 2 zagen er goed uit. De steun die we eruit hebben gehaald was ook erg aan vervanging toe. Toch bedankt voor je antwoord!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.