Opel Corsa: bonken/ slecht rijden tot ca 60 km pu, daarna normaal. (automaat

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Auto start hortent en stotend en loopt daarna niet lekker,bonkend geluid en trekt slecht op. Na een tijdje rijden is er niets meer aan de hand.
Eenmaal op de snelweg geen enkel probleen en geen vreemde geluiden meer.
Auto is naar de garage geweest en de halmeter(?) en de oilie is toen vervangen. daarna was het probleem 2 dagen weg, maar nu dus weer terug.
Het enige verschil is nu dat de auto ook nog uit slaat als ik geen gas geef, met een beetje gas geven houd ik hem aan de praat. Na het uitslaan start de auto meteen en zonder moeite. En weer na even flink gereden te hebben niks meer aan de hand. Auto is uitgelezen maar geef geen foutcode aan.
Het lijkt erop dat het probleem verergert als het regent. (de ene keer rijd de auto sneller weer normaal.) Maar dat kan ik mis hebben. (ik ben een leek :) Wie heeft de oplossing? Alvast veel dank!

sanukie

Geplaatst door sanukie (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sanukie (0), 12 jaar geleden

Nadat de auto 2 uur had stil gestaan starte en reed hij weer normaal. 2 uur later weer terug met de auto en hield alleen een klein beetje schokkend in.
ongeveer om de 2 seconden. voor mij als leek lijkt het wel of de auto niet genoeg brandstof krijgt of iets dergelijks. Maar ik kan mij voorstellen dat de garage waar ik hem heen heb gebracht dit wel gecheckt heeft? Het bonken van de auto wat ik eerder beschreef is niet alleen hoorbaar maar ook voelbaar.
Het voelt nog het meest alsof hij uit wil slaan. wat sinds kort dan ook af en toe gebeurd, maar ook weer niet altijd.

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Laat de motor-ecu eens uitlezen op foutmeldingen en ook de livedata bekijken tijdens het lopen v/d motor. Aan de hand van die gegevens zal er toch iets duidelijk moeten kunnen worden.

sanukie (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor je reactie! Is je moter ecu uitlezen iets anders dan gewoon uitlezen? uitlezen is namelijk al gedaan er daar kwam niets uit. Livedata? geen idee wat je daar mee bedoeld (sorry) uiteraard is er wel naar de moter gekeken terwijl de moter draaide. Ik weet dat de monteur die naar de auto heeft gekeken behoorlijk ervaren is, maar het in eerste instantie ook niet wist. Hij heeft toen naar de opel garage gebeld en samen kwamen ze op de halmeter uit. Maar dat heeft het probleem niet verholpen. Wat ik mij nu pas besef is dat de olie al eerder was ververst (en niet tegerlijkertijd zoals ik eerder beschreef) en dat een dag of 2 later de problemen zijn begonnen. kan het daar iets mee te maken hebben?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.