Opel Insignia Sports Tourer 2010: Boordcomputer

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: A16LET, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 132

Goedemorgen,

Sinds 1 dag doet de boordcomputer in mijn Insignia (2010) vreemd. Als het contact aan gaat, springt de boordcomputer aan. Hierna valt de computer uit, om weer opnieuw aan te springen. Vervolgens worden er diverse service meldingen ontvangen, van o.a. airbag, park assistance, anti-theft system. Ook ontvang ik regelmatig de melding "2 keys programmed". Het vreemde is dat alle elektronica hierna niet meer werkt. De kilometer teller staat op 0. Snelheid staat op 0 (ook tijdens het rijden!). Er zit geen brandstof in de tank, de richtingaanwijzers (boordcomputer) doen het niet.
De motor start wel gewoon, ook de verlichting werkt. Navigatiesysteem/radio en verwarming werken ook gewoon.

Ik heb de accu kortstondig los gekoppeld en daarna weer aangesloten. Dit leek even het probleem op te lossen (alles functioneerde weer naar behoren bij aanzetten van het contact), echter toen ik na een half uur de auto weer startte herhaalde bovenstaande probleem zich.

Heeft iemand ervaring hiermee, of iemand enig idee wat het probleem zou kunnen zijn?
Bedankt alvast!

KWaailap

Geplaatst door KWaailap , lid sinds 1 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Dit zijn problemen die eigenlijk alleen op te lossen zijn , door eerst de auto uit te lezen , zou daar mee beginnen.

    Bedankt voor je bericht. Alle zekeringen zijn doorgemeten, hier zit het probleem niet. Momenteel de + van accu los gekoppeld, deze sluit ik over 30 minuten weer aan om te kijken of dit iets doet. Anders wordt het inderdaad uitlezen bij de garage... - KWaailap, 1 jaar geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door RichardMH PRO, 1 jaar geleden

Heb jij toevallig een automatische bediende achterklep?
Zo ja, dan zit er vrijwel zeker water in het stuurapparaat van deze achterklep.
Stuurapparaat zit rechtsachter in bagageruimte, net voor achterlichtunit.
De stekkers zijn bereikbaar zonder al teveel moeite. Loshalen, kijken of er vocht in zit.
Stekkers los laten hangen voor testen of alles weer werkt, uiteraard werkt je achterklep dan niet meer.

    Bedankt voor je bericht. De auto is inderdaad voorzien van een automatische achterklep. Helaas gaat de achterklep ook niet meer open, maar ik klim wel in de auto om dit uit te proberen. Bedankt voor het advies :) - KWaailap, 1 jaar geleden

KWaailap, 1 jaar geleden

Het probleem was inderdaad vocht in het sturingskastje van de achterklep. Deze gedemonteerd en de stekkers droog gemaakt. Hierna was het probleem verholpen.
Dus een ieder die een soortgelijk probleem heeft met een Opel Insignia kan in aanraden om eens naar deze oplossing te kijken.
Bedankt voor de berichten!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Insignia of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.