Opel Astra: Boordcomputer waarschuwt voor koelvloeistofpeil

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 CDTI

Hallo,

Ik ben in het bezit van een Astra H 1.7CDTI. Kmstand: 115.000

Sinds enige maanden geeft de boordcomputer aan dat ik het peil van de koelvloeistof moet controleren. Deze meldingen krijg ik vooral op snelweg ritten maar er zit geen structuur in de momenten. Ik hoef geen koelvloeistof bij te vullen, een keer circa 0.2 liter op 20.000 km.

Ben naar de dealer geweest en deze wilde de koppakking vervangen omdat deze lek zou zijn, geschatte kosten 1500 euro. Vond ik wat gortig dus was naar een andere garage geweest. Deze zeiden dat de koppakking helemaal niet lek was, echter wisten zij ook niet wat het probleem was. Zaten geen foutcodes in de computer opgeslagen.

Telkens als ik het expansievat controleerde na de autorit, zag ik dat het peil gewoon juist was. Laatst ben ik gelijk maar gestopt bij het krijgen van de melding om te kijken of er wat mis was. Toen zag ik dat het expansievat schijnbaar is opgedeeld in twee delen met daar tussen een schot. Ik zag duidelijk een groot niveau verschil tussen het linker en rechter gedeelte. Links was gewoon goed op peil, rechts duidelijk beneden peil. Na weer even te zijn door gereden was kort daar na alles weer normaal.

Wie weet wat eventueel het probleem kan zijn? En kan het kwaad??

Mark2000

Geplaatst door Mark2000 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jopiekees (0) PRO, 15 jaar geleden

Gewoon helemaal volgooien tot net iets onder de dop en weer proberen. Mocht er teveel druk opbouwen, dan gooit de motor het teveel aan koelvloeistof er zelf wel uit.

longdude6634 (0), 15 jaar geleden

Als je niets bij hoeft te vullen en je krijgt toch meldingen dan kan het toch ook aan de signalering liggen? Over het ontwerp van het expansietankje is vast goed nagedacht, dat het is opgedeeld zal een functie hebben (misschien klotsen voorkomen, dat doen ze nl. in tankwagens ook)
Hoe heeft garage 1 de lekkage geconstateerd, het systeem afgeperst?

Mark2000 (0), 15 jaar geleden

[quote=longdude6634]Als je niets bij hoeft te vullen en je krijgt toch meldingen dan kan het toch ook aan de signalering liggen? Over het ontwerp van het expansietankje is vast goed nagedacht, dat het is opgedeeld zal een functie hebben (misschien klotsen voorkomen, dat doen ze nl. in tankwagens ook)
Hoe heeft garage 1 de lekkage geconstateerd, het systeem afgeperst?[/quote]
Nou er was gewoon geen lek. Achteraf zeiden ze dat ze de verkeerde diagnose hadden gesteld, maar met het CO2-gehalte meten in het koelsysteem lijkt mij dat moeilijk te verwarren.

longdude6634 (0), 15 jaar geleden

Duidelijk dus. Lijkt me dan toch echt een probleem met de niveau meting.

kleijn (0), 15 jaar geleden

ge woon een nieuw sensor in expansie vat
zal waarschijnlijk al helpen
blijft vlotter niet hangen??
mvg willem2

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.