Opel Astra: bougie uit kop geknald. schroefdraad weg!!!

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo heb een probleem. Bbij het starten van mijn astra is er een bouge uitgeknald. Het hele schroefdraad is weg en kan hem niet meer vast zetten want blijft gewoon door draaien. Kan ik hier iets aan doen zonder de hele kop eraf te hoeven halen??? heb wel eens gehoord van een Helicoil, werkt dit?
En kan je dit zelf doen of beter laten doen? En wat kost dat ongeveer als je het moet laten doen? Woon in de buurt van purmerend/alkmaar weet iemand hier mischien een bedrijf die dit doet als het zelf niet te doen is?
Alvast bedant.
mvg Maup

maup

Geplaatst door maup (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

dateq (0), 18 jaar geleden

Ik ben bang dat je de kop moet lichten om een helicoil in te draaien. Bij het uitboren op de juiste maat komt er slijpsel vrij.. DAT wil je niet in je cilinder hebben!

jan T (20) PRO, 18 jaar geleden

maup als het voor komt haal ik nooit de kop eraf gebruik goed vet dan blijft het meeste vuil daar aan hangen en voor dat je de helicol plaats goed het bougie gat en cilinder uitblazen.
groetjes jan.

sjonnieboy (0) PRO, 18 jaar geleden

goed zo jan zo mag ik het zien.
desnoods een benzine slang op een stofzuiger aansluiten en in het gat duwen.

B.J.K. (0), 18 jaar geleden

Bovenstaande antwoorden met als toevoeging: zuiger van betreffende cilinder bovenin zetten. Wat er dan aan metaalschilfers valt, blijft dicht bij elkaar liggen. Schroevendraaier o.i.d. met een lik vet eraan door het bougiegat steken en de schilfers daaraan laten plakken.

Groeten Ben

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.