Opel ASTRA-G-CC: Brand geur via kachel

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: Y17DT, Motorinhoud (cc): 1700, Vermogen (kw): 55

Bij mij is het meer, soort kabel geur, of rubber of misschien olie, maar er komt ook licht witte room vanuit de moterkap, ik heb deze auto woensdag 6 januari gekocht, en ik ben tog wel bezorg.

Ertan91.

Geplaatst door Ertan91. (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Ertan91. (0), 8 jaar geleden

Hallo mensen,

Sinds gisteren heb ik een probleem met m'n auto. Zodra het motor warm begint te worden krijg ik een brandachtige geur via het kachel. Dit ruik je alleen als je stilstaat. Zodra je rijdt merk je het niet.

Ik heb mijn zekeringen onder het motorkap en onder het lichtschakelaar binnen gecontroleerd en kon niks vinden. Ik kon ook net echt een olievlek ofzo vinden op de spruitstuk.

Waar kan dit volgens jullie aan kunnen liggen?

Siem Bijman (175) PRO, 8 jaar geleden

Misschien een scheurtje in het uitlaatspruitstuk, of een pakking die lekt. Zie je nergens zwarte roet?

Ertan91. (0), 8 jaar geleden

[quote=Siem Bijman]Misschien een scheurtje in het uitlaatspruitstuk, of een pakking die lekt. Zie je nergens zwarte roet?[/quote]

Nee ik kan nergens zwarte roet zien. Om precies te zijn ben ik vanmiddag langs een garage geweest en die zag dat het geur vanuit het hoekje bij het dynamo vandaan kwam. ( ik had 3 dagen geleden er last van dat mijn auto niet starte. Anwb erbij gehaald en bleek dat accu wel goed was en de dynamo het boosdoener kon zijn?) Nu ben ik denk ik wel zeker van dat het de dynamo is. De monteur zei wel dat lagers ofzo in het dynamo op kon zijn.?

ErnestAsabreh (0), 8 jaar geleden

Ik heb ongeveer het zelfde probleem. Bij mij dan komt de rook helemaal voorin ergens links bij de koplamp. Ik volg deze topic met aandacht.

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

De vraag is; wat versta jij onders een "brandachtige geur".? Is het uitlaatgas, is het verbrandde kunststof ? -Of is het olie die op een hete uitlaat druppelt?
Als het de dynamo is (lagers), dan MOET je ook een afwijkend geluid horen.

Ertan91. (0), 8 jaar geleden

[quote=Ralf_Jensen]De vraag is; wat versta jij onders een "brandachtige geur".? Is het uitlaatgas, is het verbrandde kunststof ? -Of is het olie die op een hete uitlaat druppelt?
Als het de dynamo is (lagers), dan MOET je ook een afwijkend geluid horen.[/quote]

Ik hoor wel een ander soort geluid onder mijn motorkap komen ja. Een soort van een lichtzoemend geluid wat meer word tot ongeveer 2000 toeren en hierna verdwijnt die. Zou dit dus het lager kunnen zijn? En het is trouwens een soort verbrande kunstof geur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.