Opel Astra: brandstofielter van Astra Stationwagon

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: x1.6xel 16v

Waar zit de brandstoffilter van deze auto, kan ik hem eenvoudig vervangen, graag een uitleg
Alvast bedankt

Lisamik

Geplaatst door Lisamik (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Tom22 (0) PRO, 16 jaar geleden

zit rechts onder de auto voor de achterwielophanging zit in een plasticbeugeltje met een schroefje en de leidingen zitten erop geklemt met een soort van kliksysteem daar is een soort van klem voor om hem los te krijgen maar voorzichtig met een schroevendraaier wil ook wel.let wel op bij het monteren op de doorstroomrichting,de leidingen niet te veel buigen want dan kunnen ze breken

edmontonian (0), 16 jaar geleden

Ik wil graag het brandsstoffilter van mijn benzine auto Opel Astra vervangen maar als ik dan de klem los haal met een schroevendraaiertje stroomt er dan vanauit de tank gene benzine zo de straat op?

Lisamik (0), 16 jaar geleden

doe een bakeje er onder, er komt niet veel benzine uit.

roygsi (0), 16 jaar geleden

als je meteen je nieuwe filter op de slang zet drupt er bijna niks. en anders knijp je de slang dicht. maar inderdaad als je alles losgooit komt er ook erg weinig uit, enkel de benzine wat nog in de leiding zit.

niet schrikken puntje:
bij de eerste start is het normaal als de motor niet meteen aanslaat, eerst moet er weer benzine door de lege leidingen en filter worden gezogen.

edmontonian (0), 16 jaar geleden

Dank jullie wel ik zal er hopelijk morgen maar es mee aan de slag het regent nu teveel hier in Leeuwarden,wordt nog een gepruts met twee schroevendraaiers:P

Martijn7427 (0), 16 jaar geleden

Thomas,

Ik heb een Omega. Het brandstoffilter zit daar op een nog veel beroerdere plaats dan bij jouw Astra. Je kan bijna niet bij de klemmetjes van het kliksysteem. Maar ik heb dezelfde klemmetjes als jij.
Ik heb haaks op de uiteinden van een gebogen telefoontang (zo'n punttang) twee puntjes (van 3 mm. lang) gelast. Daarme gaat het uitstekend. Je knijpt zo de nokjes van het klemmetje in.
Maar met twee schroevendraaiers gaat het ook, alleen wat meer gepruts.

gr.

Martijn

edmontonian (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor de reactie op mijn auto probleem..helaas heeft het brandstoffilter vervangen niets geholpen,dus ik dacht dan eens zien of het aan de bougies ligt,deze zijn vanmiddag vervangen,maargoed nog steeds schokt de auto en houd hij iets in...techneuten,wie weet wat ik nog meer kan checken? EGR klep is al eens ge-reset door het branden van motor-storings lichtje op het dashboard kwamen ze daar achter maar dat is het niet..luchtfilter misschien proberen??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.