Opel Astra: Zoveelste keer verwarmingsproblemen.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 TD

Als ik de verwarming aanzet slaan al mijn ruiten dicht met een vette substantie en komt er rook uit alle ventilatoren en onder het dashboardkastje vandaan. De motortemperatuur loopt dan ook op tot dik in het rood. Pas als ik heel rustig aan ga rijden, de verwarming (koud of warm maakt niet uit) uitzet en alle raampjes openzet, zakt die weer iets terug tot net onder de 100 en "ontwasemt" de voorruit weer. Ook stinkt de verwarming verschrikkelijk als een soort rotte vis c.q. een natte dweil die te lang ergens blijft liggen. Niet te harden dus! Wie helpt en wat gaat dat kosten?

aaitoe

Geplaatst door aaitoe (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Frank3158 (0), 16 jaar geleden

je kachelradiator is lek en moet vervangen worden, wat je ruikt en op je ramen aantreft is koelvloeistof.

aaitoe (0), 16 jaar geleden

Klinkt logisch. Enig idee wat dit ongeveer gaat kosten?

aaitoe (0), 16 jaar geleden

Blijkt helemaal te kloppen! Alleen bleek uit de diagnose bij de Opel-dealer óók nog eens dat de koppakking lek is. Wat nou waardoor veroorzaakt was, was hen niet helemaal duidelijk. Zou totaal tussen de 1750 - 2000 euro gaan kosten. Is volgens de Opel-dealer een Astra 1.7 TD van februari 1999 met 285.518 kilometers op de teller niet meer waard. Ik houd mij aanbevolen.

(bericht aangepast door moderator)

Ook flauw van die moderator!!! Wat had ik miszegd dan? 14082007 / 22:19 uur / aaitoe

Frank3158 (0), 16 jaar geleden

waaruit concludeert men dat de koppakking lek is?
hopenlijk niet alleen op basis van koelwaterverlies

aaitoe (0), 16 jaar geleden

Nee, hij is helemaal door de diagnostiekapparatuur van de officiële Opeldealer heengehaald en dáár bleek dat uit. Uiteindelijk verwachtten zij dat dit al eerder was gebeurd en niet was "opgemerkt" door mijn algemene onderhoudsgarage in mijn woonplaats. ´t Blijft zonde als je hem/haar altijd zo goed onderhouden hebt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.