Opel corsa: Brandstofmeter foutieve weergave

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Ik heb een Opel Corsa Sport 1.4 uit 2001. Sinds kort geefs mijn brandstofmeter een verkeerde waarde aan.
Als ik net heb getankt geeft hij aan dat hij vol zit. Als ik aan het rijden ben, dan zakt de meter wel mee naat beneden. Echter als ik dan even later, of de volgende dag de auto start staat ie bijv. op 3/4 terwijl de tank dan nog maar voor 1/4 vol zit. Het vreemde is dat hij soms wel de juiste waarde aangeeft. (dit weet ik dan aan de hand van de dagteller) De dealer heeft al gecontroleerd of de meter goed is door 'm uit te lezen en aan te sturen via het externe uitleesapparaat. Toen deed de meter het gewoon! Weet iemand wat het probleem kan zijn of is de vlotter gewoon kapot?

Alvast bedankt voor jullie reactie.

Groet,

Stephan

stolkco

Geplaatst door stolkco (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

tankelement kapot

stolkco (0), 15 jaar geleden

Hallo Allemaal,

Even een update van m'n vorige verhaal....

"Ik heb een Opel Corsa 1.4 sport uit 2001. Sinds enige tijd heb ik problemen met mijn brandstofmeter. Deze loopt veel te traag terug. Ik kan volgens de teller +/- 200 KM rijden op 1/4 tank. Het vreemde is dat als ik de accu loskoppel en vervolgens weer aanlsuit de brandstofmeter wel de goede stand aangeeft. Zodra er dan weer gereden wordt loopt de meter weer op en geeft te veel inhoud aan."

Inmiddels heeft de dealer heeft al als test een nieuwe vlotter geinstalleerd. Maar deze heeft het probleem helaas niet verholpen.

Heeft iemand een idee wat nu het probleem zou kunnen zijn?!

Alvast bedankt voor de reacties!

SV (0) PRO, 15 jaar geleden

Werkt de rest van het dashboard wel naar behoren?
ik weet dat er een serie is geweest waar problemen met de stekkers achter op het dashboard waren.
het zou een slechte massa op de klokken kunnen zijn.
druk de teller unit eens aan als hij raar doet.

gr, steef

stolkco (0), 15 jaar geleden

Hoi,

De rest van het dashboard werkt prima.

Ikzelf vermoed dat het een massaprobleem is omdat de teller het wel even goed doet als de accuspanning eraf is geweest. Zodra er met de auto gereden wordt geeft hij weer een verkeerde stand aan.

Ik zal de teller-unit eens aandrukken en kijken wat er dan gebeurt!

Wordt vervolgd ....

Zamboni (0), 15 jaar geleden

Hoi,

Ik zelf heb een Astra G Sport uit 99. En heb ook een soortgelijk probleem.
Wat bij mij vreemd is dat ik nooit meer dan 40 liter kan tanken ( terwijl een leeg tank ongeveer 55 liter zou moeten zijn begreep ik ).
Laatst had ik zelfs meegemaakt dat tijdens het rijden de brandstofmeter inplaats minder steeds meer begon aan te geven tot dat die helemaal op de max stond ( volle tank ) terwijl ik maar de helft had.

Ik was naar kroatië gereden en moest 4 keer tanken terwijl ik niet meer dan 130 gereden had. De reis was iets van 1600 km en als het goed is zou 3 keer tanken meer dan genoeg moeten zijn.

Zamboni (0), 15 jaar geleden

Nog even ter duidelijkheid. Hij heeft ook gewoon vol aan als ik dus (max) 40 liter tank. Ik had hem een keer volgetankt toen die echt op zijn reserver was. Hij was ook aan het knipperen dus hij was echt op volgens de metertje. Alsnog ging er maar 40 liter in.

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Deze topic gaat over een corsa,ga dan geen berichten plaatsen over een ander type Opel maak daar een nieuwe topic voor aan.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.