Opel Astra: brandstofmeter komt niet verder dan 30 liter

Bouwjaar: 1992

Hey, mijn brandstofmeter van mij opel astra 1.7 diesel '92(44kw)
komt niet verder dan 30 liter als ik 'm heb volgegooid, ook geeft ie bij ongeveer 400 kilometer aan dat ie weer leeg is. Kan dit aan de meter in de tellerbak liggen of aan de vlotter in de tank ?? En kan je makkelijk bij de vlotter ? Alvast bedankt

Jordy..

Jordy5879

Geplaatst door Jordy5879 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

geismi (0), 19 jaar geleden

Komt nog wel eens voor dat het plastic bolleke van de vlotter half vol loopt met brandstof en daardoor niet meer drijft op de brandstof in de tank.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik verdenk ook eerder de tankmeter dan de km meter. Je kan het natuurlijk wel controleren met de afgelegde km's en de getankte brandstof, deze moeten wel in je verbruik passen.

abbeyrules (0), 19 jaar geleden

Hoeveel km reed ie vroeger op een volle tank? Want als je hem voltankt moet dat iig nog hetzelfde aan km zijn

Jordy5879 (0), 19 jaar geleden

kilometer per liter is niks mis mee,

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Per ongeluk geen hoge drempel meegenomen en nu een deuk in de tank.... denk niet dat het zo erg is dat je 10 ltr mist hoor maar goed, ik verdenk eerder de vlotter die lek is.

Jordy5879 (0), 19 jaar geleden

nee tank is idd nog in orde, zal dan waarschijnlijk inderdaad de vlotter zijn.. En nee het is niet zo erg dat ie 20 liter minder aan geeft, maar het iedere keer voor de veiligheid naar de pomp rijden en dan iedere keer maar 25 tot 30 liter tanken wordt ik zo moe van.. Ik zal van 't weekend de tank er wel onder vandaan halen.. Thnz iedereen voor de adviezen..

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

De vlotter kan je meestal los halen doormiddel van een rond draaisysteem/sluiting (waar de stekkertjes ook opzitten) deze moet je draaien en dan kan het vlotter mechanische eruit.

Jordy5879 (0), 19 jaar geleden

Heb het rubber onder de achterbank al eens los gehad, maar helaas geen succes, waar normaalgesproken die grote sluitring met idd die stekkertjes hoort te zitten zat dus niks....

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb nu de vraagbaak niet bij de hand maar hij zit idd wel in/op de tank, volgens mij gaan die er ook vrij gemakkelijk onderweg... met 2 beugels vast net als een kadett.

kouros (0), 16 jaar geleden

hoi heb je het nog kunnen oplossen ik heb een gelijkaardig geval
groeten Patrick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.