Opel CORSA C1.4NZ: brandstofmeter werkt niet na vervangen brandstofpomp

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine

Hallo,

Onlangs had ik de brandstofpomp van mijn Opel Corsa C (2002) kapot. Toen ik 'm naar de garage bracht werkte de brandstofmeter nog prima, toen ik 'm terughaalde helaas niet meer. Ik kreeg te horen dat de monteur waarschijnlijk de vlotter in de tank aangeraakt had, dat die vlotter héél gevoelig was in afstelling, en dat die nu waarschijnlijk "uit balans" zou zijn. Verder werd met gezegd dat ik 't maar even af moest kijken, ik gewoon op de afgelegde kilometers volgens de teller kon rijden, en dat ik maar terug moest komen als 't echt een probleem bleef.
Ik ben nu teruggegaan en kreeg opeens te horen dat die vlotter niet aangeraakt was door de monteur en dat de brandstofmeter op het dashbord "toevallig net na de reparatie van de brandstofpomp" kapot is. Kosten voor nieuwe meter (2e hands, incl. montage); minimaal € 500,00. De garagehouder stelde voor het niet te laten repareren en dus ben ik, zonder enig positief resultaat, weer naar huis gegaan. Ik had het gevoel dat hij blij was van me af te zijn.... :(

Vraag; Kan het verhaal van dat die vlotter niet aangeraakt is zijn door de monteur kloppen (zit de vlotter helemaal niet in de buurt van de brandstofpomp zoals de garagehouder me nu vertelde) of heb ik terecht het gevoel opgelicht te worden?
En, kan dmv doormeten oid achterhaalt worden wat er met de vlotter en brandstofmeter aan de hand is?

Ik ben een leek op dit gebied....
Eliza

elve36

Geplaatst door elve36 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1645) PRO, 7 jaar geleden

De brandstofpomp in de tank is vervangen ?
Zo ja , dan is het bijna onmogelijk om niet de vlotter ook aan te raken , is namelijk 1 geheel met de pomp .
Dus tja , er zit ook een stekker op de pomp , misschien dat deze niet goed zit , of een montage fout .
Ze hadden er toch minimaal even naar kunnen kijken .
Bij een fastfitter geweest ?

elve36 (0), 7 jaar geleden

Ik neem aan dat je met "fastfitter" de monteur bedoelt (?) ; ik ben bij een officiële garage geweest, waar ik de auto ooit ook gekocht heb.
Vanavond heb ik de tank volgetankt.. metertje stond eerst net voor half vol en nu net na halfvol. Dan kan die toch niet kapot zijn???
Ik weet niet wat ik hier mee aan moet... pfff..

kaleido 1 (1645) PRO, 7 jaar geleden

Nee een bekende keten in nederland , jawel , hij moet toch vol aangeven als de tank vol is , ik vermoed dat de boel verbogen is of niet juist in de tank zit gemonteerd .
Ik neem aan , want daar had ik nog geen antwoord op gehad , dat met brandstofpomp het gedeelte in de brandstoftank bedoeld wordt ?

elve36 (0), 7 jaar geleden

Ja inderdaad, pomp in de tank. De garagehouder zei eerst dat daar een soort vlotter bij zit die heel nauwkeurig afgesteld moet zijn. Bij mijn vervolgbezoek zou dit in mijn model auto niet het geval zijn en zou zijn monteur de vlotter niet aangeraakt hebben toen hij de pomp verving.
Kan dat kloppen?
Opel Corsa C bouwjaar 2002

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.