Opel Astra: Brandstofpomp

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: X17DTL

Hallo Allemaal,

Ik zit met het volgende probleem... Onder het rijden begint er soms het motormanagement storings lampje te branden, en verlies ik vermogen (noodloop?)

Als ik flink optrek, heb ik deze storing niet, zeg maar rijden boven 3500 toeren. Bij rustig rijden juist weer wel...., zeker op de snelweg als ik optrek en lampje gaat aan boven de 110 km per uur, krijg ik hem met flink gas geven gaat lampje niet meer uit, maar bij sportief optrekken kan ik nog zo 160 rijden zonder storing....

Vandaag computer uit laten lezen bij de garage, deze zei tegen me dat de brandstofpomp defect was, iets wat ik vreemd vind want ik kan er nog gewoon mee rijden, het probleem is ca 3000 km geleden begonnen, tijdens onze vakantie.

Probleem is niet zo zeer dat ik de kosten niet wil betalen, maar als de brandstofpomp defect is, zou ik er toch helemaal niet meer mee moeten kunnen rijden?

Hebben jullie misschien advies?

Groet,

Ludolf

ludolf1977

Geplaatst door ludolf1977 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

het is een volledig electronisch geregelde pomp dus er kan best een storing in zitten die alleen optreed in het deellastgebied of bij weinig vermogenvraag.
Als ik kijk naar het bouwjaar dan weet ik bijna zeker dat het de pomp is, was een beetje een kwaaltje van opel toen, pompen gingen geregeld stuk en kosten liepen behoorlijk op dan.
Meestal stopten de pompen er abrubt mee.

ludolf1977 (0), 12 jaar geleden

heb een afspraak gemaakt bij dieselcenter in de buurt, deze lezen de computer nog eens goed uit iig bedankt voor de reactie!

ludolf1977 (0), 12 jaar geleden

Vandaag auto uit laten lezen bij Dieselcenter,

Geeft 2 foutcodes:

P1335 DZG- Signal MSG/PSG
Signal unplausibel

P0400 Abgasruckfuhrung
Regelabweichung

Weet iemand wat dat is, of wat ik daar aan kan doen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.