Opel Astra: Geen gas bij rijden over hobbels/slechtwegdek zowel op gas als b

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Hallo,
Mogelijk kan ik hier mijn antwoord vinden of verder op weg worden geholpen.
Onze astra g-carvan 1.6 (G3 instalatie) automaat. Reed al tijdje minder goed bij opritten en afrijden van een rotonde (zeg maar scherpe bochten) hield hij in.
De snelheid ging terug, ook als ik vol gas gaf. Als ik voet van gaspedaal afhaalde en weer gas gaf deed hij het weer. Leek wel of dat hij niet goed in de juiste versnelling kwam.

Naar de garage geweest (speciaal voor gasinstalaties) uitlaten lezen, niets gevonden.
Nu ben ik net terug van vakantie en we merkte nu dat bij de heuveltjes/bergjes in belgie bij Luik erg veel moeite had. Maakte hoop toeren (5000) maar kwam niet vooruit. Ik had er een vouwwagen achter hangen.

Tijdens rondrit naar Vianden (mogelijk kennen mensen het van het kasteel) daar heb je in het dorpje prachtige kasseien. Berg af prima maar berg op, viel hij bij elke hobbel (en dat zijn erveel kan ik je vertellen).
Hierop besloten om vandaag zonder vouwwagen terug te keren. Goede keuze want op het prachtige wegdek (not) in belgie was het weer duidelijk merkbaar dat hij inhield en met de heuveltjes/bergjes moeite had.
Hij doet dit zowel op gas als op bezine. Als ik dus gas loslaat en direct weer gas geef dan pakt ie hem weer maar blijft hoog in de toeren en komt niet op snelheid. Vlakke stukken gaat prima, m.u.v. de rotondes en bij slecht wegdek (al is het NL best goed).
Opel montuer gaf aan dat de motor mogelijk op is. Heeft 265.000 gelopen (al lijkt me dit sterk omdat ie het op goed wegdek gewoon goed doet).
Lijkt of iets met de automaat is, luchtmassameter of de EGR-klep.
Wie weet wat dit mogelijk kan zijn.

gdozeman

Geplaatst door gdozeman (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Het gevolg van meer vermogen leveren is dat het motortoerental omhoog gaat. Als de wagensnelheid dan niet hoger wordt is er slip. Doordat je het gaspedaal helemaal intrapt gaat de kickdown de bak terugschakelen. Uit je relaas is moeilijk op te maken of dat het geval is. of dat er slip is. De slip kan worden veroorzaakt door een niet goed werkende koppelomvormer of rembanden cq koppelingen in de automaat. Te weinig olie in de bak kan daar weer de oorzaak van zijn. Hopelijk heb je de zaak hierdoor niet te warm gedraaid. Dan heb je echt behoorlijke schade aan de automaat. Als op de peilstok een brandlucht is te ruiken ben je hoogstwaarschijnlijk te laat.

gdozeman (0), 12 jaar geleden

Peilstok van de automaat eerder deze week bekeken en was voldoende...geen brandlucht. Alleen las ik net dat je dit dient te doen met draaiende motor en op de N stand.
Is dit juist?

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik ken niet alle voorschriften uit mijn hoofd, Je kunt het toch vergelijken. Vroeger moest je het soms doen met de Handel in drive. Lekker gevaarlijk!!!!!
Fe koppelomvormer kan van binnen ool stuk gegaan zijn. Dan heb je geen brandlucht. Maar wellicht hoor je dan iets rammelen in de bak.

gdozeman (0), 12 jaar geleden

Hallo,
Vandaag olie gepeild. Was te weining halve liter bijgedaan. Merk nu wel al verschil pakt de versnelling beter.
Maar bij lage toeren oefend hij onvoldoende vermogen uit. Lijkt of de motor te weining vermogen krijgt om op gang te komen na ongveer 30-40 km trekt ie gewoon goed door.
Wat zou dit kunnen zijn?? Luchtmassameter?

kleijn (0), 12 jaar geleden

of een sensor heb je hem al een keer bij de opel dealer laten uitlezen ?

gdozeman (0), 12 jaar geleden

Beste mensen,
Het lijkt of de computer in noodprogramma schiet, door even wegvallen en dan weer doen. Dit gebeurd nu in NL ook op slechtwegdek of bij klinkers/kaseien.
Is dit mogelijk en hoe kan dit worden opgelost?
Groet Gert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.