Opel : c20xe krukassensor

Bouwjaar: 1993

indien de krukassensor stuk is wordt dit dan altijd aangegeven via het storingslampje of hoeft dit niet per se?
werkt deze sensor wel of helemaal niet dwz kan hij ook bij wijze van maar half werken of slecht?
Is deze ook te meten?
Indien stuk kan de ontsteking dan ook niet vonken en er geen brandstof ingespoten worden?Of gaat dit toch door en dan met de verkeerde gegevens zodat hij niet of nauwelijks aanslaat.
BVD. Han

han vd broek

Geplaatst door han vd broek (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mistral (0), 18 jaar geleden

De krukassensor bepaalt het moment waneer de eerste zuiger in z'n bovenste stand staat. Aan de hand van dit gegeven kunnen de ontstekingen bepaalt worden. Functioneer de sensor niet goed dan signaleert de comp dit. Hij geeft een signaal door een geel waarschuwingslampje. Schakelt de motor over op een noodprogramma zodat de motor wel kan starten en kan blijven lopen. Het aanslaan van de motor zal echter moeizamer gaan en de motor zal niet optimaal lopen en zeker niet z'n volle vermogen kunnen leveren.

han vd broek (0), 18 jaar geleden

Ik krijg in ieder geval geen storing door via het lampje.
Toch slaat de motor niet of nauwelijks aan en loopt dan erg belabberd.Ik heb het idee dat hij niet op tijd staat.De vonken zijn zwak en onregelmatig.Ik heb een complete ontsteking gewisseld maar het bleef hetzelde.

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

De storing krukassensor geen toerental signaal wordt ook gegeven als de sensor nog goed is, dit omdat de motor niet loopt bij uitlezen.

enige manier om erachter te komen of ie stuk is dmv hem te vervangen of bij de dealer aan de kast te hangen.

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Overig of stel zelf een nieuwe vraag.