Opel Calibra: calibra c20ne loop slecht stationair en treks soms slecht

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: c20ne 2.0 8v

loopt slecht stationair en trekt soms bijna nie door

nitrousfeaknl

Geplaatst door nitrousfeaknl (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Calibra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

madmax1969 (0), 12 jaar geleden

Hoi even een paar vraagjes.

1. Start ie wel vlot
2. bokt hij ook onder het rijden

Wat zou kunnen is dat de aanzuigbuis smerig is
en wat mijn omega had was een defecte stappenmotor, kun je testen door de stekker er af te halen. en kijken wat ie dan doet.

nitrousfeaknl (0), 12 jaar geleden

strat wel in een keer altijd maar hapert ook soms onder het rijden als ik de stekker van de stappenmotor loshaal blijft ie gewoon hetzelfde lopen moeilijk dus heb deze auto net alleen er heb iemand met zeer weing kennis aan bezig geweest zeg maar dus de uitlaat en spaghettie spruitstuk zijn niet goed verbonden dus uitlaat bij spruitstuk gescheurd vanwege geen flexibel stuk

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Zou ik er weer een standaard uitlaat van maken. Lek moet je toch repareren vanwege de APK.
Waar zit de lambda sensor? Vlak bij dat lek? Dan wordt het signaal aardig verstoord en krijg je van die gekke klachten, inclusief een hoog verbruik.

madmax1969 (0), 12 jaar geleden

naar mijn weten heeft de calibra geen flexible stuk maar een een koppelstuk met een conische ring en twee bouten met veren waar hij in kan bewegen, maar zou dat inderdaad eerst repareren grote kans dat dan het probleem over is.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Een spaghetti spruitstuk is ook niet standaard, dius misschien een fototje plaatsen om te verduidelijken wat er wel of niet onder zit?

nitrousfeaknl (0), 12 jaar geleden

ja idd mijn vorige opels hadden allemaal van die verende koppelstukken dit is gewoon een lange pijp van voor naar achter vrijwel uit een deel dmv lassen wat ook slecht gedaan is c20ne met spaghettie spruitstuk en lexmaul ram air inlaat spruitstuk weet niet offer verder nog wat aan gedaan is want las ook ergens dat een ander type nokkenas in combinatie met die ram air nadelige gevolgen kan hebben ivm prestaties maar denk ook dat het signaal naar de lambda sonde ernstig verstoort word ja want het lek zit voor de sonde dus dan zou t toch aan de uitlaat ligggen waarschijnlijk van het weekend eens even gaan lassen denk ik + fexibel tussen stuk plaatsenmaar eerst maar de remmen doen want da echt nodig sommige mensen kunnen oook geen auto bijhouden hé pff bedankt voor jullie tips

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Calibra of stel zelf een nieuwe vraag.