Opel Astra: Carkit inbouwen Astra 98 DTL: microfoon en omvormer

Bouwjaar: 1998

Hallo allemaal,

Ik wil binnenkort in mijn auto een Cark-91 carkit van Nokia inbouwen. Ik heb gezien dat er al meerdere topics hieraan gewijd zijn echter, de volgende zaken zijn mij nog niet duidelijk:

1. ik heb ergens gelezen dat er in de auto bekabeling ligt boven de interieurverlichting tbv. aansluiten van een microfoon. Is deze kabel te gebruiken i.c.m. de Cark-91 microfoon? Zo niet, bestaan er dan originele "opel microfoons" die ook werken op deze carkit. Ik zie het namelijk niet zitten om de nieuwe microfoonbekabeling geheel door te gaan trekken.

2. in een van de vorige berichten wordt gesproken over een omvormer voor geluid over je autospeakers. Is deze omvormer een soort "Mutebox" of dient de omvormer slechts voor originele opelradio's. (ik heb een JVC KD-SH9101)

3. Tenslotte las ik in een van de vorige carkitberichten dat iemand de kabels voor de originele carkit-luidspreker rechtstreeks op de speakerkabels van de auto had aangesloten. Geeft dit geen problemen en is de geluidskwaliteit op deze manier ook goed?

Nou heel verhaal maar ik hoop dat jullie mij weer net zoals voorgaande keren hiermee kunnen helpen.

Alvast bedankt,
Sander.

Techniman

Geplaatst door Techniman (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Bertoezz (0), 19 jaar geleden

Hoi Sander,
1-In het algemeen is het zo dat de bedrading van je microfoon er al ligt op de door jou beschreven plaats. Het wordt wel aangeraden je eigen microfoon te gebruiken wat overigens minder lastig is als je denkt.
2-De bedrading voor je carkit ligt over het algemeen ook voor getrokken. Deze kunnen je vinden achter het handschoenenkastje. Handschoenkast verwijderen en daarachter ligt een kabel bundel met een ietwat vreemde 18-polige stekker. Deze is voor je carkit.
Kleurcodes staan elders in dit forum beschreven.
Indien je het geluid via je speakers wilt laten verlopen heb je dan alleen nog een witte relais nodig die je voor weinig bij de opel dealer kunt kopen. Werkt perfect !!
Rechtstreeks aansluiten lijkt me niet verstandig.

Bert

Techniman (0), 19 jaar geleden

Kijk, da's nog eens informatie waar ik wat aan heb. Bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.