Opel Omega: Carter ventilatie slang

Bouwjaar: 1994

Hallo,

Ik las hier op problemcar iets over het nakijken van de carter ventilatie vacuum slang i.v.m. het vervuilen van de lfr. Kan iemand mij vertellen welke van de vele slangen dit is? ik heb nl. een terugkomend probleem met het stat. toerental. Deze loeit tussen de 1500 en 2000 rpm. Het schoonmaken van de LFR helpt maar een paar weken.
Of heeft iemand een andere oplossing?
Type motor: 2.0-16v (x20xev)

Groetjes, Mark

Mark7294

Geplaatst door Mark7294 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ceesie1583 (0) PRO, 19 jaar geleden

Slangetjes zit op het kleppen deksel, slangetje volgen deze zit op het inlaatspruit stuk gemonteerd met een bout en deze zit verstopt je kan er slecht bij probeer eerste met carburateur cleaner in te spuiten misschien gaat het gaatje open
groetjes ceesie

Mark7294 (0), 19 jaar geleden

Ik heb gekeken en ze twee slangen naast elkaar zitten: een dikke die naar de bocht voor de inlaatregelklep leidt en een dunnere die van het kleppendeksel naar de onderkant van de inlaatregelklep leidt. Deze laatste zit vast op de kop van een banjo-koppeling waar nog twee slangen aan de zijkant vast zitten. Is het deze dunnere slang? of moet ik ergens anders zoeken?

Groetjes, Mark

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

inderdaad de dunne slang.

Mark7294 (0), 19 jaar geleden

Bedankt, ik ga kijken waar de problemen zitten...

Groet, Mark

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.