Opel Zafira: Centrale deurvergrendeling

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9CDTI

Hallo allemaal,

Heeft iemand enig ervaring met het open&start systeem met elektronische sleutel. Het werkt allemaal perfect, alleen de rechterachterdeur kan ik niet ontgrendelen als ik hem via die deur wil ontgrendelen. Ik bedoel dus als de auto op slot staat kan ik alles openen en dan ontgrendeld alles, maar als ik als eerste dit doe via de rechterachterdeur (van achter af de auto gezien) doet hij het niet. Linksachter wel en kofferbak, bestuurdersdeur en bijrijdersdeur. Is het niet mogelijk via deze deur? Cv werkt verder op alle deuren en openen via de tiptoetsen op de voordeuren en sluiten werkt ook allemaal, geen storingen of draadbreuken te zien.

Iemand enig idee en wie dit ook op zijn auto heeft kun je dit misschien is bij jou testen. Dus alles op slot en dan eerst de rechterachterdeur proberen open te doen (dus zonder de afstandbediening).

Alvast bedankt

Groeten Bernd

Dubbelhuis

Geplaatst door Dubbelhuis (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

dockedmarc1 (0), 13 jaar geleden

kinderslot?? mischien een idee om daar eens naar te kijken.

Dubbelhuis (0), 13 jaar geleden

Hoi Marc,

Nee, helaas is dit niet het probleem. De andere deur zit ook op het kinderslot en die werkt wel normaal als ik hem via die deur wil ontgrendelen.
Ik kan verder ook niks vinden wat het probleem kan zijn, er zit wel een beschermkapje aan de binnenkant op de hoogte van het handvat, heb deze eraf gehaald en dan zie ik een torx boutje zitten met een elektrisch onderdeeltje. weet jij of iemand hoe je dit kan loshalen? Misschien ligt er een stekkertje of zo van af. Het vreemde is dat alles wel schakelt, kan hem gewoon op slot doen via de tiptoetsen in de voordeuren of met de afstand bediening, maar open trekken om te ontgrendelen werkt bij deze deur niet. Ik heb iemand anders via het opel-forum gesproken en bij hem werkt het wel (alle deuren).

Dus als iemand nog een idee heeft, suggesties zijn welkom.

Bedankt voor je reactie

Groeten Bernd

dockedmarc1 (0), 13 jaar geleden

ik zou het deurpaneel er af halen en dan in de deur kijken....verder weet ik het zo ook ff niet.

Dubbelhuis (0), 13 jaar geleden

Hoi Marc,

in iedergeval bedankt voor je reactie, moet eerst weer 14 dagen weg voor mijn werk. Als ik terug ben ga ik er eens mee aan de gang, durf zo ook niet te zeggen waarom die deur het niet doet. Alles werkt verder normaal gelukkig en op de afstandbediening ook geen problemen.

Groeten Bernd

dockedmarc1 (0), 13 jaar geleden

hoi Bernd,

hou mij aub op de hoogte, ben erg benieuwd naar wat dit veroorzaakt.
je kan als het goed is mij prive mailen via dit forum, ik hoor het graag van je.

groet

Dubbelhuis (0), 13 jaar geleden

Hoi Marc,

Als ik af kom, maak ik een afspraak met de garage waar ik hem vandaan heb (. Als ik wat meer weet hoor je het.

Groeten Bernd

Dubbelhuis (0), 13 jaar geleden

Sorry voor de late reactie, ben een tijdje offline geweest. Ik heb de stekker uit de deur gedemonteerd en schoongemaakt, hierna ingespoten met contact spray. Heb intussen ook een OPCOM aangeschaft om storingen te kunnen uitlezen. Alles weer aangesloten, gereset via de OPCOM en tot nu toe geen problemen meer gehad, het blijkt wel dat de types met keyless entry erg gevoelig zijn voor elektrische storingen, de ene keer werkt alles goed en de andere keer weigert er wel weer eens wat, OPCOM er weer aan en resetten maar weer. Verder heerlijke auto.

Jongens bedankt voor de reacties
Groeten Bernd

dockedmarc1 (0), 13 jaar geleden

fijn om het te lezen.
bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.