Opel ZAFIRA-B-VAN A17DTJ-DPF 2009: centrale vergrendeling probleem

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2, Vermogen (kw): 81

Goede middag,
Sedert vorig jaar moet ik om de paar maanden de zekering (25A) van mijn CV vervangen.
Na het vervangen van de zekering moet je vervolgens de batterij even afkoppelen en aankoppelen. Na deze stappen gevolgd te hebben doet de CV het weer. In de garage hebben ze niet meteen iets aan de kabels aan de deuren gezien. Bij het uitlezen komen ze wel uit bij een 'relais', die is waarschijnlijk vastgelopen of half defect is en dan soms vastloopt. Om aan de relais de geraken moet ze een deel van de koffer demonteren....
Kan het eventueel ook iets anders dan een relais zijn en is het inderdaad zo veel werk om hieraan ter geraken? Wat zou het kosten om een relais te vervangen? Alvast bedankt voor jullie deskundig advies :-)

MrZipper

Geplaatst door MrZipper , lid sinds 10 maanden geleden

2 Reacties

Robbie Jensema PRO, 9 maanden geleden

Kan een relais zijn, maar ook een kortsluiting in (waarschijnlijk) de bedrading tussen scharnierpunten zoals kofferbak klep, of portieren. Kwestie van iemand de cv laten bedienien en zelf wat aan de bedrading trekken en duwen. Hoe heeft de garage dit gecontroleerd? Want je moet de isolatie lossnijden om dat goed te kunnen zien.

Verder kan het ook nog komen doordat een vergrendeling iets te zwaar gaat. Een hoge stroom is dan het gevolg en dat kan een zekering niet lang volhouden. Lastig om een prijs te zeggen want je bent er gauw een uurtje of langer mee bezig en dan is 100 euro niks.

MrZipper, 9 maanden geleden

Hi Robbie.
Bedankt voor jouw toelichting. Ik heb inderdaad soms gemerkt dat de vergrendeling wat moeite heeft om de deuren te sluiten of open te maken, wat kan daar de oorzaak van zijn? (soms gaat het heel snel klik/klak, soms iets langzamer) Moet er dan iets gesmeerd worden of is de CV motor het aan het nalaten?
Groeten,
Danny.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.