313 bezoekers online

Opel ZAFIRA-A 2003: Locatie krukassensor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z18XE, Motorinhoud (cc): 2, Vermogen (kw): 92

Kan iemand me vertellen waar de krukassensor zit bij de z18xe.

Auto is uitgevallen tijdens het rijden, bij het afremmen bij rotonde. Heeft nog weer een paar keer gelopen maar doet nu niets meer.

Foutcode p0335
Brandstof pomp draait.
Ben helaas niet thuis, (even naar m'n ouders toe 200km verderop, laatste rotonde was een stap te ver) heb niet de mogelijkheid om uitgebreid te zoeken naar de krukassensor.


Alvast bedankt
Martin

mvsbab

Geplaatst door mvsbab , lid sinds 11 jaar geleden

3 Reacties

0

mvsbab, 3 maanden geleden

Sensor gevonden, zit onder het oliefilter.

0

Siem Bijman, 3 maanden geleden

Mooi, en was dat ook de oorzaak? Want pomp draait wel, maar krijg je ook benzine? Tank toch niet leeg?
Normaal kun je aan je toerenteller zien of de krukas een signaal geeft.

0

mvsbab, 3 maanden geleden

Ik was bij mijn ouders alvast voor de kerstdagen, ik had niet echt het gereedschap en de mogelijkheid om wat te knutselen aan de auto. Ik lag even onder de auto om de locatie van de krukassensor te lokaliseren en toen had ik al mensen omheen staan met de mededeling dat de straat bij hun huis geen werkplaats is. Om goede lieve vrede voor mijn ouders ook maar te bewaren heb ik ervoor gekozen de auto naar garage te slepen. De garage onderstreepte mijn vermoeden van de kapotte krukassensor niet. En zij dachten dat in de ECU zou zitten. Uiteindelijk helpt met verse tegenzin afscheid genomen van het Zafira. En er bij een autohandelaar een V70 gekocht. Overige mankementen aan de Zafira waren, en koppeling die de aan zat te komen en de middelste gordel van de achterbank moet vervangen worden. Daarom heb ik toch maar besloten om verder te kijken. Alleen met mijn intuïtie blijft ik nog steeds bij dat het de krukassensor is.
Maar ja net voor de kerstdagen en een baby van anderhalve maand oud. Moet je soms toch beslissingen nemen die je toch behoorlijk tegen kunnen staan.
Dus ja op de vraag of hij nog brandstof kreeg, ik zou niet weten.

    En nee de tank was zeker niet leeg jammer genoeg. Zat zeker nog 50 liter in - mvsbab, 3 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.