123 bezoekers online

Opel ZAFIRA 2007: HD Pomp revisie/vervanging

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z22YH, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 110

De HD pomp heb ik vervangen en gezien dat in de oude pomp (Continental) de membranen zijn gescheurd. Mijn vermoeden is, dat dit komt door door E5/E10 Benzine. Aangezien die pompen behoorlijk prijzig zijn, wil ik zien of er nog andere opties zijn, Ik heb gezien, dat er revisiestjes zijn, maar weet niet of dit hetzelfde materiaal is. Aangezien ik geen documentatie heb, weet ik het debiet niet, zodat ik kan uitkijken naar een ander merk en deze aanpassen aan de Z22YH. Heeft iemand er ervaring mee of kan mij van info voorzien?

biomus

Geplaatst door biomus , lid sinds 15 jaar geleden

2 Reacties

oldford PRO, 6 maanden geleden

De Z22YH is in ieder geval NIET geschikt voor E10.
Als er geen 95 octaan E5 voorhanden is, dan zul je 98 octaan moeten tanken.

biomus, 6 maanden geleden

Dat weet ik ook, maar tot nu toe kan niemand mij vertellen wat er precies defect raakt. Deze pomp raakt vaak defect en lijkt mij aan de brandstof in combinatie met het membraan te liggen. Andere pompen hebben er geen last van, dus lijkt mij de moeite waard om daar eens naar te kijken. Het is een mooie soepele motor en moet een kilometervreter zijn, maar door zulke dure reparaties gaan ze snel van kant! Als ik weet wat ik er aan kan doen, dan kan ik ook zonder problemen een Z22YH kopen ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.