Opel Zafira 2006: Cim module problemen?

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z20LEH, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 177

Ik heb ca 2 jaar geleden cim module problemen gehad met mijn zafira. De toeter werkte niet als de verlichting aan was en de stuurbediening werkte niet juist. Heb hiernaar de pennetjes en stekker in de cim gereinigd waarna de problemen verholpen waren.
Nu werkt de centrale portiervergrendeling niet meer, blijft de radio aan en blijven de achter lampen branden als ik de auto uit zet. Heb geen storingsmeldingen (OPCOM). Iemand ervaring met deze vreemde fouten of wordt dit weer door de cim module veroorzaakt?

Heibel61

Geplaatst door Heibel61 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door RichardMH (20) PRO, 2 jaar geleden

Dit wordt vrijwel zeker veroorzaakt door je contactslot, het gedeelte waar je je sleutel in steekt. Je contactslot herkend niet meer dat de sleutel verwijderd is doordat er een stift in je slotdeel niet meer goed gangbaar is.
Bovenste stuurkap demonteren. dan zie je bovenop het slothuis een gaatje zitten.
Ik steek hier altijd een passend inbussleuteltje o.i.d. in, terwijl je je sleutel richting contact aan draait,
dan kun je het slotdeel samen met de sleutel eruit trekken. Laat je sleutel wel in hot slotdeel zitten, anders vliegen je slotlamellen eruit.
Aan de achterkant van het slotdeel kijk je tegen het eind van een witte stift aan. Deze zou met je sleutel erin/eruit halen moeten bewegen (voorzichtig anders komen je lamellen eruit) . inspuiten met smeermiddel, wd40 o.i.d. en kijken af het nu wel werkt.
In hardnekkige gevallen zul je het slotdeel waar je je sleutel insteekt moeten vervangen

Heibel61 (0), 2 jaar geleden

Bedankt voor de reactie. Heb gisteravond de auto niet op slot kunnen zetten doordat de centrale portiervergrendeling met de sleutel niet werkte. Vanmorgen deed die het spontaan in eens weer. Heb van de week de accupool los gemaakt bij het vervangen koelwatertemperatuur sensor. Het lijkt mij meer iets elektronisch/elektrisch.

RichardMH (20) PRO, 2 jaar geleden

Ja, dat klopt allemaal, alle symptomen die je noemt, centrale vergrendeling, radio blijft aan, zijn hierop terug te voeren. Je auto "ziet" nog dat de sleutel in het contact zit, maar dat is dus in werkelijkheid niet zo... En soms werkt het wel, soms weer niet, en wat je beschrijft, na een nacht weer wel...
Dat witte stiftje bediend een schakelaartje in je contactslot... vandaar... geloof me, ik heb er hier een heleboel van gehad...

Heibel61 (0), 2 jaar geleden

Het blijft raar dat alleen de achterlichten dan ook blijven ook branden en de koplampen netjes uitgaan?

Heibel61 (0), 2 jaar geleden

Ga straks weer testen/rijden. Vindt het witte stiftje van het contactslot wel een heel logisch verhaal. Hou je op de hoogte.

Heibel61 (0), 2 jaar geleden

Het witte pennetje is schoon

Heibel61 (0), 2 jaar geleden

Contactslot

Heibel61 (0), 2 jaar geleden

Alles gereinigd en gesmeerd met wd40 het pennetje loopt soepel. Het contactslot klikt harder bij het verwijderen van de sleutel, wat een eenvoudig en goedkoop probleem. Nogmaals bedankt Richard. Hou je op de hoogte als het probleem zich weer voor doet.

Heibel61 (0), 2 jaar geleden

Probleem is definitief opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.