Opel Corsa: co+lambdawaarde

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0 ecotec

APK probleem. Auto zit stationair op 6,00% CO en een veel te lage lambda waarde.
Op toeren haal t hij net de norm, 0,39 CO en 1,00 lambda. Uitlezen gaf aan EGR-klep, deze vervangen maar helaas, foutmelding op dashboard weg maar hoge CO onveranderd. vervolgens stationair omloopklep, lambdasonde en luchtmassameter vervangen zonder resultaat. het lijkt of hij schommelt met afregelen, Kat lijkt onwaarschijnlijk omdat op toeren de norm gehaald wordt.
Trekt geen valse lucht met remreiniger gecontroleerd. loopt netjes op alledrie cilinders. rijdt zonder problemen maar lijkt met optrekken net niet helemaal bij de les. wij zijn door de trukendoos heen maar iets moet het toch zijn..?
Iemand een idee??

paul500

Geplaatst door paul500 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 11 jaar geleden

Heb je de temperatuursensor ook gecontroleerd?

paul500 (0) PRO, 11 jaar geleden

Morgen eerste werk. wordt vervolgt.

paul500 (0) PRO, 11 jaar geleden

Temperatuursensor werkt perfect. Ohm loopt langzaam naar beneden naarmate de temperatuur oploopt. Zet de auto maar weer even aan de kant.

meriva7673 (0) PRO, 11 jaar geleden

controleer ook eens de gelaste flens van de catalisator aan de boven kant
willen nog wel eens scheuren met de door jou omschreven gevolgen als resultaat

Gr, MERIVA

downforthecause (0) PRO, 11 jaar geleden

Meestal hoor je hem wel lekken bij de kat, als deze gescheurd is.

Heb je geen lekkende/plakkende/vervuilde injector(s)? Evt. even de bougie's eruit, kijken of deze niet nat zijn of zie je wat aan de bovenkant van de zuigers?

paul500 (0) PRO, 11 jaar geleden

Voor dit moment even opgelost. Op de goede weg gezet door Meriva. We hadden een zeer kleine lekkage langs de pakking spruitstuk\ kat. Dit scheelde al iets. Daarna een klein beetje valse lucht toegelaten onder de gasklep. De CO en Lambda waarde voldeden daarna aan de wettelijke APK-eis dus afmelden. Komen er bij de volgende onderhoudsbeurt nog eens op terug. Gaan we nog eens kijken of de injectoren lekken. Allen weer bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.