Opel Corsa: Probleem met achterruitverwarming

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7

Afgelopen week is er een nieuwe accu in de Corsa gekomen. Ik heb de accu nl laten testen en het resultaat was "slecht".
Ik heb de accu laten testen vanwege het volgende:

Na het starten van de auto knipperden ( niet aan en uit maar soort wisselende spanning ) de dashbordverlichting, display, dimlicht en binnenverlichting.
Pas na 10 km rijden hield dit op waardoor ik zelf de conclusie trok dat de accu bij het starten te weinig spanning had en daarna te weinig spanning hield om de verbruikers van voldoende stroom te voorzien, na 10 km was dan naar mijn idee de accu weer opgeladen en hield het geknipper op.
Tweede reden om de accu te vervangen was zeer moeizaam draaiende startmotor.

Na het plaatsen van de nieuwe accu startte de auto goed maar was het geknipper nog wel aanwezig alhoewel het wel een stuk minder was geworden.

Omdat de accu eraf was geweest moest ik radio en klok weer opnieuw instellen. Alleen deed mijn achterruitverwarming het niet meer.

Op het bedieningspaneel heb ik drie knoppen naast elkaar zitten, van links naar rechts de airco, de achterruitverwarming en de knop om de luchttoevoer van buitenaf af te sluiten.

In alledrie de knoppen zit een lampje, aircoknopje brandt, luchttoevoerlampje brandt maar achterruitverwarmingslampje brandt niet. Dit knopje ter controle verwisseld met aircoknop en op de plaats van de aitocoknop brandt het lampje in de achterruitverwarmingsknop wel.

Dus: lampje in de knop is goed maar kennelijk krijgt de schakelaar geen stroom. Zekering gecontroleerd en die is goed. Ik denk nu aan het relais maar ik weet niet welk relais ik moet hebben.

Ook heb ik iets gelezen over een slechte dynamo en dat dat de oorzaak zou kunnen zijn maar dan neem ik aan dat de airco toch ook niet zou werken.

Kortom: ik ga eerst mijn aandacht vestigen op het relais en hoop dat iemand mij kan vertellen welk relais het is en waar het precies zit of heeft iemand misschien nog een andere suggestie?

Alvast bedankt.

groeten,

Aadje

Aadje59

Geplaatst door Aadje59 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Wimski (0), 11 jaar geleden

Als ik jou was zou ik eerst naar de zekering kijken voor je allelei moeilijke dingen gaat doen

Aadje59 (0), 11 jaar geleden

Die heb ik uiteraard als eerste gecontroleerd maar dat had ik hierboven al vermeld :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.