Opel Senator: Compressie 3.0 e

Bouwjaar: 1978

Hallo,

Weet iemand wat de compressie van een senator 3.0 E van '78 moet zijn. Ik heb het gemeten en wil weten in wat voor staat de motor is omdat ik nu al geruime tijd op lpg rijd. De waardes van alle 6 de cilinders zitten tussen de 13,5 en 14 bar. Lijkt mij een beetje hoog en ik vraag me af of ik het wel goed doe.

Groeten,

Henk.

Geplaatst door

senator10834 (50)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Henk,
Dat is een prima waarde die compressie,misschien wijkt de meter iets af naar boven.
Dit zegt niets over de conditie van de cilinderkop met ingeslagen klepzittingen meet je een normale compressie.

Hans

Hans4037 0
badge

18 jaar

HENK
DE KOMPRESSIEDRUK MOET TUSSEN DE 11-12,5 ZIJN.
EN WAT HANS W ZEGT.
VERBRANDDE KLEPPEN/VERSLETEN ZUIGERVEREN DAT KAN JE HIERUIT OOK OPMERKEN (KOMPRESSIE VERLIES)
GR LUIS

VINK 0
badge

18 jaar

Die ingeslagen klepzittingen zijn neem ik aan geen probleem, zolang de kleppen nog maar goed afdichten. Of bedoel je dat de kop nu wel goed is maar dat het kan dat volgende maand de kleppen uitgesteld zijn.
Ik merk dat de motor vermogen verliest, ik dacht direct aan de cilinderkop. Ik rijd nu 20.000 km op gas en er moet eigenlijk gelode benzine in. Of heeft dit geen consequentie voor de klepafdichtingen?

Henk.

senator10834 50

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Senator of stel zelf een nieuwe vraag.