Opel Senator: Senator op lpg

Bouwjaar: 1980, Brandstof: LPG, Motorcode: 3.0 E

Ik heb een A Senator uit 1980 op lpg en heb erg veel last van backfire. lmm klep krom, luchtfilterhuis opgebazen.
Ik heb hier al van alles aangedaan nieuwe bougie kabels,bougie's,rotorkap,rotor en motor opnieuw afgesteld. niks helpt. wie kan me wel helpen.

bertgttje

Geplaatst door bertgttje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Senator? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Kleppen stellen?.

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat probleem ken ik nog wel,ik heb veel gewerkt met dit soort auto's.
Niet zo verwonderlijk backfire als je naar het inlaat traject kijkt,met het grote inlaatspruitstuk.
Wat soms wil helpen is het ontstekingstijdstip vroeger zetten,en je moet GEEN gas geven tijden het starten,want dan onstaat meestal de backfire.
Kleppen worden hydraulisch bedient ,misschien de basisafstelling eens opnieuw instellen.

Hans

bertgttje (0), 17 jaar geleden

Ik ben vanavond naar een garage geweest met de auto. kleppen zijn goed (getest) ontsteking stond niet helemaal perfect deze bijgesteld. motor loopt trouwens beter op lpg dan op benzine.
Hans start jij op lpg of op benzine? ik start op benzine en bij 2500 rpm schakeld hij over op lpg en bij overschakeling komt de backfire

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je overschakeld op LPG en je geeft gas dan onstaat de bacfire,omdat het mengsel te arm is.
Probeer eens om op LPG te starten zonder gas te geven.

Hans

bertgttje (0), 17 jaar geleden

Daar hadden ze het bij de garage ook al over. maar dat is niet zo makkelijk mijn lpg installatie wordt geregeld met een computertje hij schakeld automatisch over naar benzine als hij niet loopt en daarbij moet het benzine systeem op druk staan anders komt er geen vonk Dus nog niet z'n makelijke opgave Maar misschien toch het proberen waard. ga eerst even bij de gasboer langs misschien heeft hij nog wel andere opties.

Bert

hugo c (0) PRO, 17 jaar geleden

heb vroeger veel opels op lpg geplaatst, ben je er wel zeker van dat de verdamper debiet genoeg geeft ?
bij een 6 cil. moet het gasdebiet zeker groot genoeg zijn - er onstaan veel backfires door te kleine verdampers!

mvg hugo couvreur

bertgttje (0), 17 jaar geleden

Hugo c, Hoe kan ik zien hoe groot het debiet van de verdamper is. staat dit misschien op de verdamper, Want dan kan ik ermee naar de installateur en weet ik een beetje waar ik over praat.

hakeemolajuwon (0) PRO, 17 jaar geleden

Backfires zijn altijd het gevolg van een arm mengsel, valse luchtlekkages, slechte ontstekingsdelen, slecht afdichtende kleppen, een ondeugdelijk gassysteem. Meestal komt het in combinaties voor. Welk merk en type gassysteem zit er op je omega. Overigens is starten op benzine wel het verstandigst, in jouw geval zou ik er iig voor zorgen dat de motor goed op benzine loopt. Vervolgens is het zaak niet de zuinigste auto te willen hebben, maar een die goed op gas rijdt. Ik probeer ermee te zeggen de motor niet te zuinig af te stellen. Liever 1 op 5 zonder problemen dan 1 op 8 met.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Senator of stel zelf een nieuwe vraag.