Opel Astra 1.6 gls: constant tikkent relais

Bouwjaar: 1992

Ik heb dus een Opel Astra 1.6 gls uit '92, als de auto op contact staat (stand 2) tikt er elke 5 sec. een relais bij de zekeringkast, ook tijdens het rijden. Nu wil ik graag weten waar hij voor is en waarom hij het doet. Ik heb gekeken welke relais het is; er zitten 5 relais boven in de zekeringkast, bovenste rij zitten er 2, een rij eronder zitten er 3. Nu is het het rechter relais van de bovenste rij. Wie weet waar deze van is?

nog een vraagje: hoe zet ik de achterruitenwisser aan? Ik denk nl dat hij het niet doet maar als ik niet weet hoe ik hem aan moet doen kom ik er nooit achter.

bart870

Geplaatst door bart870 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat relais is waarschijnlijk van je achterwisser (interval)

Hans

wageral (0), 19 jaar geleden

Bart, inderdaad zal het tikken het intervalrelais van je achterruitenwisser zijn. De achterruitenwisser bedien je met dezelfde hendel als de gewone ruitenwisser, alleen duw je de handel van je af (dus tegenovergesteld dan je ruitensproeiers activeren).Trek de hendel dus naar je toe; nu moet het getik afgelopen zijn. Alleen moet je de motor aan je achterwisser even nakijken, misschien zit daar de bedrading niet goed vast. Gebeurt wel eens. Groet, Ger

bart870 (0), 19 jaar geleden

inderdaad was het relais dus van de achterruitenwisser. rw-motor zit helemaal vast van binnen dus daar haal ik maar even een andere voor.
Bedankt voor de reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.