Opel Astra: constante spanning trekhaak

Bouwjaar: 2001

hallo, ik wil een constante spanningsdraad aanbrengen in de stekkerdoos van de trekhaak maar ik kan de draad niet vinden achter in de auto,in mijn vorige astra (dit was een stationcar)
zat hij links achter in de kofferruimte,weet iemand of er een draad zit en wat voor kleur die heeft?
bvd.Jan

Geplaatst door

dupl-u-20693-5dd148f780e52+j.sikking (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

bij de anwb kun je een mooie tekening halen op welke pennen er wat aangesloten zit, op de kleine stekker zit 12V constant aangesloten voor bijvoorbeeld een koelkast in de caravan, nu met het gezeur over mistachterlichten op caravans/aanhangers wordt deze draad vaak gebruikt voor het mistachterlicht te voeden (en een aparte schakelaar in caravan of aanhanger)

pe3hmp 0
badge

19 jaar

Bij mij is bij het monteren van de trekhaak een aparte plus-draad naar de accu getrokken. De trekhaak is overigens gewoon bij de opeldealer gemonteerd, maar er loopt dus een aparte draad naar de accu

abbeyrules 0

19 jaar

Ik zou ook een draad trekken naar de accu, met zekering. Weet je zeker dat ie dik genoeg is om er een koelkast op te laten draaien en andere dingen. Let er wel op dat je straks op een aanhanger ook een mistachterlicht moet monteren! Kun je dan gelijk doen in de stekker doos.

biomus 0

19 jaar

ik heb een 13 polige contactdoos gemonteerd,aangesloten volgens de nieuwe richtlijnen,ik kan inderdaad een draad trekken vanaf de accu,maar er zou al een constant spanning draad (gezekerd vanaf de zekeringkast) in de kofferruimte moeten zitten alleen kan ik die draad niet vinden,weet iemand of die draad er inderdaad zit? en wat voor kleur die heeft? Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.