Opel Sintra: Controlle lampje keert steeds terug na reset

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Ik heb een probleem en ik loop daar al bijna drie weken bij een opel garage. Maar probleem wordt maar niet opgelost.

S.morgens als ik de auto start gaat er na 1 min het controle lampje branden ik geef dan ietsjes gas bij dan gaat het lampje ook weer uit. Maar de auto blijft wel in noodloop lopen dat merk ik heel duidelijk. Hij afgelopen drie weken al drie bij de opel garage uitgelezen geweest en de computer gerest. De fout code die steeds terug komt is de fout code van de bougies die zijn al vervangen geweest maar steeds komt die code terug. De garagist heeft de bougies getest maar vindt niks waar aan het probleem zou kunnen liggen.
Als het controlle lampje maar 1 keer gebrand heeft dan blijft de auto in noodloop tot de computer gerest is. Vandaag is hij voor de derde keer gerest. En loopt weer lekker.
Maar is een kwestie van paar uur stil staan voordat het lampje opnieuw gaat branden. Het heeft me al 100 euro gekost maar ben nog geen steek veder. En de garagist weet zo niet wat er aan de hand zou kunnen zijn.

Herken iemand dit probleem wat het misschien zou kunnen wezen.

james1977

Geplaatst door james1977 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Sintra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Met steeds resetten kom je er helemaal niet!

Heb je ook een foutcode ? anders plaats die even hier met nr.

Waaschijnlijk bedoel je de gloeiers, bougie's heeft hij in elk geval niet.

Als het lampje brand of knippert betekend dat, dat er iets aan de hand is, denk aan een storing, met resetten gaat het ff goed, maar gaat weer branden omdat de oorzaak niet opgelost is.

james1977 (0), 14 jaar geleden

Stefan nee ik heb die foutcode,s zelf niet. Maar gaat inderdaad om de gloeiers. Het brand alleen elke morgen dus bij koude start. De motor zelf start vrijwel meteen. Wel met een hoop rook. Ja precies zoals je het zegt na het resetten gaat het effe goede tot de volgende morgen. Ze hebben vandaag de gloeiers getest met een apparaatje. Maar er kwam niks uit alle gloeier,s schijnen te werken. Ben al drie keer terug geweest naar de garage maar ze vinden het blijkbaar ook niet.
De gloeiers zijn al vernieuwd

Maar wat zou het eventueel kunnen zijn??.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Misschien eens een andere garage of dealer proberen?

kleijn (0), 14 jaar geleden

of naar de opel dealer die hebben de juiste apparatuur
mvg willem2

james1977 (0), 14 jaar geleden

[quote=kleijn]of naar de opel dealer die hebben de juiste apparatuur
mvg willem2[/quote]
Daar was ik juist

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

En wat was de opdracht die je de dealer gaf? Reset de code of zoek uit wat er aan de hand is?

james1977 (0), 14 jaar geleden

Aangezien de motor wederom weer in nood loop liep. Moes de computer uitgelezen worden en gereset worden. Ik heb de garagist de opdracht gegeven voor uitlezen en uitzoeken van het probleem en natuurlijk resetten. Hij kon niet verklaren waarom die storing steeds terug keert.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik kan dat wel verklaren. Er is niets gerepareerd.
Ik zou een andere dealer gaan zoeken en duidelijker zeggen dat ik de auto gerepareerd wil hebben en niets zeggen over resetten van storingen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Sintra of stel zelf een nieuwe vraag.